Kwaliteitskrant in actie

Een suggestieve titel.  Hier een van de hoofdredacteurs van De Morgen, “De Morgen brengt kwaliteitsjournalistiek. Met 24/7 nieuws, opinie, achtergrond en duiding”, ene Maarten Rabaey, die over een “wetenschappelijk rapport” spreekt…

Hij verwijst naar een universiteit, naar een wetenschappelijk onderzoek, dat ongetwijfeld boven elke verdenking van manipulatie staat,  en je krijgt er zomaar gratis voor niets een lijstje van machthebbers-met-psychopatische-trekjes bij.

“Trump spant de kroon. Op een ranglijst van historische wereldleiders met psychopatische karakteristieken staat hij vierde, na Saddam Hoessein, Henry VIII en Idi Amin maar net voor Adolf Hitler en Willem De Veroveraar.

Hillary Clinton is gematigder, maar prijkt nog altijd op een twaalfde plek tussen Napoleon Bonaparte en Keizer Nero.”

 

10 gedachten over “Kwaliteitskrant in actie

 1. Wetenschappelijk onderzoek in mijn dienst heeft uitgemaakt dat bewuste dagschrijver benevens een bedrieger ook één van de grootste idioten is.

 2. Geachte redactie,
  Zoals reeds lang geweten door u en uw lezers is de media een van mijn stokpaardjes. Wat de hournalist van DM uit zijn tekstverwerker heeft gewrongen verbaast mij langs geen kanten. Het is algemeen geweten dat ook de andere kranten in het media landschap op het niveau van DM zitten. Ik ga geen namen noemen, die zijn genoegzaam bekend. Zowel de TV als de gedrukte media hebben maar 1 doel voor ogen en dat is “politiek correct” zijn. Althans dat denken zij toch. Via twitter verneem ik via de personen die ik volg dat het in Nederland met de NOS niet beter gesteld is als bij ons met de VRT en VTM. Ook de geschreven pers doet daar meer dan zijn duit in het zakje. Objectiviteit en neutraliteit zijn woorden die totaal vreemd zijn aan de huidige “smaakmakers” in de media. Deze “smaakmakers” zijn bevooroordeeld, ja bevooroordeeld tegen het eigen volk. Het gespuis en crapuul dat hier, in Europa en gans het westen binnen komt is volgens de media onze toekomst. De hoogopgeleiden gaan ons uit de puree helpen met onze slechte tanden, gaan hier ingewikkelde hartoperaties uitvoeren, en hoog technologische standjes uithalen. Dat ondertussen dagelijks mensen, en ordehandhavers worden neergestoken is bijkomstig. Normaal toch? het zijn meestal “verwarde mannen”. Ze lopen ter afwisseling als eens met een bomgordel rond, ze springen in een vrachtwagen om een ritje te maken op de dijk. En er zullen nog wel verwarde acties volgen die te gek zijn om ze zelf te verzinnen. Geen enkele maar dan ook geen enkele media heeft het lef de ware oorzaak van deze “verwarde mannen” te achterhalen. Om hun dagblad of nieuwsuitzending te vullen moet er dan maar grof geschut worden boven gehaald tegen degenen die aan dit alles een halt willen toeroepen. De “perfecte doelen” zijn in dit geval Vlaams Belang, PVV, FN, FPÖ, AfD, Trump, enz.. De teloorgang van van het westen werken zij mede in de hand. Regerende politici en collaborerende media. Een explosieve mix voor onze westerse samenleving.

 3. En uitgerekend in DM gaat Liesbet Homans te biechten. Haar grootste vijanden zitten binnen haar partij, daarom vreest ze voor haar politieke carrière, jammerde ze.
  Ze is niet alleen, er zijn er nog die vrezen voor de portemonnee. En als DM nu een woordje zou kunnen doen bij Crombez, openen zich nieuwe horizonten met vast inkomen.
  Nietwaar Anciaux en, en, en, de lijst is te lang om op te noemen.

 4. Bracke doet in Knack, eveneens vol van kwaliteit, zijn duit in het zakje. Hij moet de terugloop gemerkt hebben en is vriendelijk voor hen die het schip verlaten.
  Hij zegt: “dat mensen in de huidige omstandigheden terug willen naar het VB kan ik begrijpen – ook al denk ik dat ze zich vergissen – het is een aantrekkelijk alternatief.
  Mijn partij doet er alles aan om zoveel mogelijk potentiële VB kiezers aan onze kant te krijgen en te houden. Waarom? Omdat het goed is voor de democratie.”

  Is een aantrekkelijk alternatief niet goed voor de democratie, heer Bracke?

  • Het treft,dit kreeg ik vandaag te horen van een politieagent “als u … moet je maar eens op de juiste partij stemmen.
   Waar hebben we dit nog gehoord!
   @ anna- Rene had jullie graag ontmoet wist het niet.Tof initiatief.

   • @ Gina,

    ben geïnteresseerd om het over te doen, maar dan beter georganiseerd.
    Ik kan niet aan de touwtjes trekken omdat ik jullie e-mail adressen niet heb. We kunnen de redactie nog eens vragen om een plaats en datum voorop te stellen en dit dan aan ieder van ons per e-mail te melden. Zijn we met drie of vier, dan is dat zo, alles kan groeien.
    De periode dat ik niet kan is van 6-13 oktober, omdat mijn man het in zijn hoofd gehaald heeft om in die periode de Donau af te varen. Dat is ook een bezigheid. Hij heeft me trouwens al gevraagd om op dat schip a.u.b niet over dit en dat te praten. Heb ja gezegd, maar het kan natuurlijk zijn dat er mensen mijn mening over iets vragen en beleefdheidshalve moet ik dan wel antwoorden, want het is moeilijk tongen binden.
    Misschien tot kijk, Gina…en Eddy, en Ropie en FVE en wie weet wie nog.

    • Prachtig, de Donau, in die periode. Lang geleden ook gedaan, maar niet op een schip. Met de auto, van de bron tot in Wenen. Mooie herinneringen.

 5. Te merken aan het aantal politieke losse NVA-flodders, denk ik dat een recente peiling naar kiesgedrag nogal ongunstig is uitgevallen voor de NVA-kes. Het duivels gespartel in het politieke wijwater wordt lachwekkend en wat meer is:
  op de zomerse terrasjes wordt terug open over VB-stemmen gesproken. Spijtig dat de echte peiling pas over enkele jaren is. Het geheugen van de kiezer is toch zo kort….

 6. Tegen al die politiek correcte onzin bestaat er een zéér doeltreffend middel : lees geen kranten meer, en kijk of luister nooit naar nieuwsuitzendingen, dat bespaart je een heleboel ergernis ! Ik doe het al jaren, en voel me er veel beter bij !

Reacties zijn gesloten.