Koningin zonder kroon

De mislukte kroning van Hillary Clinton

De kiezers in Iowa trokken belangrijke scheidslijnen in de race naar het Witte Huis. De gedoodverfde Democratische presidentskandidaat, Hillary Clinton, versloeg met een neuslengte haar rivaal Bernie Sanders, de socialistische ­Senator uit Vermont: 49,9 versus 49,5 procent. Sanders overbrugde in enkele weken een enorme achterstand. Bij de Republikeinen breidde het verwachte tweegevecht tussen Ted Cruz, Senator uit Texas, en Donald Trump, de miljardair uit New York, zich uit met een derde kanshebber: Marco Rubio, Senator uit Florida.

Na Iowa reisden kandidaten naar New Hampshire waar op 9 februari de tweede krachtmeting is. Volgens peilingen is zowel Sanders als Trump favoriet in deze ­seculiere staat in het noordoosten. Cruz is voor inwoners van New Hampshire te religieus. Trump moet er winnen om momentum te creëren voor de voorverkiezingen in het Zuiden van de Verenigde Staten. Rubio kan zich opwerpen als topkandidaat. Als Clinton verliest in New Hampshire is zij ­afhankelijk van sterke steun onder latino’s en zwarte Amerikanen in het Zuiden. Door haar moeizame start kan het animo echter afbrokkelen.

Democraten wilden een kroning van Clinton.  Lees het opiniestuk van Derk Jan Eppink over de Amerikaanse presidentsverkiezingen…

4 gedachten over “Koningin zonder kroon

 1. Clinton? het inhameren van de naam van Hillary Clinton door de meeste Westerse media heeft een averechts effect: we (en vooral de Amerikanen) zijn haar en haar fratsen nu al beu nog voor ze verkozen kan worden. De politiekcorrecte permanente media-intentieprocessen tegen al wat niet zogenaamd “democratisch” is (in de USA betekent dat noch min noch meer LINKS) wordt door velen ervaren als een hardnekkigheid en een hersenspoeling om toch maar alles te vernietigen wat een beetje naar republikeins (RECHTS) riekt.
  Nu, de meeste politieke journalistjes en zelfverklaarde “Amerika-kenners” zijn van hun stoel gevallen omdat Bernie Sanders nu al quasi gelijk staat met Hillary Clinton.

  In alle politieke strekkingen zijn er goede en minder goede elementen, de burger is veel mondiger dan de media denken om zich zelf een oordeel te vormen.
  Enkel madam Clinton de hemel in prijzen en Trump of een partijgenoot bashen getuigt van naïeve arrogantie van de media, hier en ginder,
  laat het volk zijn zeg doen,
  dat heet democratie.

  Deze beschouwingen zijn geen waardeoordeel over partijen of kandidaten,
  maar een schop onder de kont van de media, die misschien hopelijk zullen beginnen snappen dat ze meer de burger moeten “informeren” dan hem te “brainwashen”.

 2. Een bericht!!!!!! :
  http://www.veteranstoday.com/2016/02/04/iowa/
  met als titel :
  “BREAKING! Khazarian Mafia stole Iowa – Marco Rubio owned by Lansky mob via gay orgies, cocaine”
  een citaat :
  “By Kevin Barrett on February 4, 2016
  EVERYBODY KNOWS the fight is fixed
  By Kevin Barrett, Veterans Today Editor
  Just when you thought American politics couldn’t get any crazier/more entertaining/more depressing…
  …reports (and photos!) are coming in alleging that Marco Rubio, who along with fellow illegal immigrant Ted Cruz (according to Donald Trump) stole the Iowa Caucuses via election fraud, is not only a made man in the Khazarian Mafia, but has a history of gay orgies and cocaine that makes his “family values” image a sick joke…and leaves him at the tender mercies of the blackmailers with the pictures.”(=einde citaat).
  Over Billary Clinton en Soros :
  http://www.washingtontimes.com/news/2016/feb/1/george-soros-donates-6-million-to-hillary-clinton-/
  met citaat :
  “Liberal billionaire George Soros donated $6 million to the leading super PAC supporting Hillary Clinton’s presidential campaign, according to new figures filed with the Federal Election Commission Sunday night”(=einde citaat)
  Zoals we weten is de George een echte filantroop die nooit wederdiensten vraagt voor zijn vrijgevigheid!!
  Over nog een andere sponsor :
  http://newobserveronline.com/most-jewish-ever-2016-us-presidential-election/
  met een citaat :
  “Less than four weeks after Jewish former senior White House staffer Tevi Troy announced that the 2016 US presidential campaign was the “most Jewish” ever, the New York magazine has run a banner headline proclaiming that Jewish gambling mogul billionaire Sheldon Adelson is “ready to buy the presidency”(=einde citaat).
  Hier gaat het niet alleen over sponsoren, maar gewoonweg over “kopen”!!!
  Over de rol van de C.F.R.:
  http://www.libertyunderfire.org/2015/01/he-cfr-loads-the-2016-presidential-election/
  met citaat :
  “…….the Council on Foreign Relations. Indeed for decades the CFR has not let anyone close to the nomination of either party for president that is not subject to their influence…….”(einde citaat).
  Over de werkelijke politieke macht :
  “No special interest group has had more impact than the CFR over foreign policy in the 20th Century, leading many to question if we have but one political party in the United States with two arms”(=einde citaat).
  Het doet er niet toe wie er aan de macht is, het zijn uiteindelijk de CFR en het AIPAC die de werkelijke macht in handen hebben.
  Deze macht wordt uitgeoefend via de FED cfr het principe :
  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” — Mayer Amschel Bauer Rothschild “.
  Voormelde elementen geven dan ook een totaal ander beeld over wat er zich achter de schermen afspeelt!!
  Momenteel zitten we dus met de voorverkiezingen in een gigantische show, een “brood en spelen” spektakel..maar dat totaal overbodig is gezien de overwinnaar al lang gekend.
  Weet Derk Jan Eppink dit allemaal niet??

 3. @ Lovenaar,

  de arm reikt verder. Ik ben het niet dikwijls eens met de sociaal-democraat Oskar Lafontaine maar in deze heeft hij gelijk:
  ‘De voorwaarden waaronder de Bundestag afgevaardigden de TTIP teksten mogen lezen, zijn zo als zaten ze in de gevangenis. Een GSM is verboden, de veiligheid beambte is heel de tijd aanwezig, papier en stiften worden door het ministerie van economische zaken geleverd, een kopie nemen is verboden. Langer dan 2 uur mogen de afgevaardigden niet blijven.
  Hier wordt duidelijk dat het neoliberalisme met zijn oligarchie heerschappij in West en Oost de democratie wil afschaffen.’

 4. HagaLil -jüdsiches Leben in Deutschland ziet de kansen van Hillary haar tegenstrever Bernie niet rooskleurig in. Tenminste toch niet voor het presidentschap. Het vertelt ons dat’ de intussen ingeburgerde joodse immigranten, hun kinderen en kleinkinderen zich politiek respect hebben verschaft. Zo ook Sanders wiens vader Eli in 1921 uit Zuid-Polen naar de US kwam.
  Maar voor enige dagen verwittigde een Israëlisch dagblad (naam werd niet vernoemd) ervoor dat een joodse US president het antisemitisme een opstoot kan geven. Het vice-presidentschap betrachten is voor Bernie meer opportuun.’

Reacties zijn gesloten.