Koning Davids Rijk in de maak?

https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Israel

Het U.S. State Department (Ministerie van Buitenlandse Zaken) wijzigde haar gebruikelijke beschrijving van de Golan Hoogte van “bezet door Israël” in “gecontrolleerd door Israël” in het jaarlijks mondiaal mensenrechtenrapport dat woensdag gepubliceerd werd.

De koerswijziging kwam niet toevallig nadat Israël verwoed probeert de Amerikaanse erkenning over de Israëlische aanspraken op de strategische hoogvlakte, bezet sinds de 1967, effectief geannexeerd in 1981, te bekomen. Internationaal wordt dit niet erkend. De VSA zijn er niet ver vanaf; olieconcessies worden immers uitgereikt aan Amerikaanse boorbedrijven voor “Noord-Israël” (zie onderaan).

Zowel de Golan Hoogte, de westelijke Jordaanoever en de Gaza strook werden in juni 1967 door Israël veroverd en later dat jaar door een resolutie van de VN Veiligheidsraad erkend als bezet gebied.

De republikeinse senator Lindsey Graham trok samen met premier Netanyahou door de Golan Hoogte en beloofde alles in het werk te stellen opdat Trumps regering de regio zou erkennen als Israëlisch eigendom. Een andere hoofdstuk in het b.g. verslag over de bezette westelijke Jordaanoever en de Gaza strook maakt geen melding van de terminologie “bezet” of “bezetting”, waarop een woordvoerder antwoordde dat “de politiek over de status van de gebieden niet veranderd is” – het verslag wilde de nadruk leggen op problemen rond mensenrechten, niet op de wettelijke terminologie.

Kortom: de VSA wilden ‘slechts’ een geografische plaatsbepaling uitdrukken. Al kunnen ze er niet omheen dat de geografische ligging niet plotseling van plaats veranderd is.

Neem nota van Grahams verklaring: hij wil dat doen wat het beste is voor de VSA. Ergo… beste vriend Israël tevreden stellen…

Afbeeldingsresultaat voor les excuses sont faites pour s'en servir

Neem tevens nota van Netanyahu’s verzwijgen van de olieboringen. Hij heeft het slechts over groenbeplantingen en over een strategisch belang. Al maakt hij wel duidelijk dat Israël absoluut niet van plan is de Golan Hoogte over te dragen aan Syrië: “Het was van ons, het is van ons en het zal altijd van ons blijven.” Moet dan toch echt lukken dat ze daar nu net een Hezbolllah cel ontdekt hebben… “Toeval” kan je soms wel een handje helpen. Zoals men een tijdje geleden op de grens met Libanon toch wel een tunnelnetwerk gevonden heeft. Hezbollah-struikelstenen?

Na de Israëlische verkiezingen van 9 april zal de Amerikaanse regering een nieuw Israëlisch-Palestijns vredesplan bekend maken. Netanyahu wil deze maand nog opnieuw aan Trumps mouw trekken om de bezette Syrische Golanhoogte als Israëlisch grondgebied te erkennen. Intussen wordt met alle middelen aangetoond dat Israël van alle kanten belaagd wordt… De Golan Hoogte kan niet gemist worden voor de veiligheid van Israël. (…) Het zou een flinke oppepper betekenen voor Netanyahu’s gehavend imago nu hij zich voor de rechtbank moet verantwoorden voor corruptie beschuldigingen, die hij vanzelfsprekend ontkent. (…)