4 gedachten over “Klaas Vaak-maatregelen in Vlaams Parlement

 1. Heb hier een Ottomaans vlugschrift uit 1683, dat dringend in het parlement moet worden opgehangen. Het staat op blz. 68 van ‘Das Österreichbuch’ van de Uitgeverij Der Österreichischen Staatsdrückerei Wien, omdat de Oostenrijk het toch maar niet zou vergeten.

  “Door de genade van de hemel, verpanden wij aan Allah, wij, Mola Mohammed, glorierijke en geheel almachtige keizer van Babylon en Judea, van het Oosten en het Westen, koning van alle aardse en hemelse koningen, opperkoning van het heilige Arabië en Mauretanië, met roem gekroonde koning van Jeruzalem, gebieder en heer van het graf van de gekruisigde God van de ongelovigen, u keizer van Rome (bedoeld wordt de Habsburger en Oostenrijkse keizer Leopold I) en u koning van Polen, ons heilige woord en aan al uw aanhangers, dat wij bezig zijn uw landje met oorlog te overschrijden. Wij voeren met onze 13 koningen 1.300.000 krijgers, infanterie en cavalerie aan en zullen uw landje met dit leger, waarvan u noch uw aanhangers enig begrip hebt, zonder genade noch barmhartigheid met hoefijzers verpletteren en aan het vuur en het zwaard prijsgeven. Voor alles bevelen wij u ons, in uw residentiestad Wenen, op te wachten zodat wij u kunnen onthoofden en met de kleine koning van Polen doen wij hetzelfde. We zullen u met al uw aanhangers vernietigen en het allerlaatste schepsel, dat ons een gruwel is, van de aardbodem laten verdwijnen. We zullen groot en klein eerst de gruwelijkste folteringen laten ondergaan om ze nadien aan een schaamvolle dood over te leveren. Uw klein rijk wil ik u afnemen en de gehele bevolking van de aarde wegvegen. U en de koning van Polen laten we zolang leven tot ge u ervan hebt kunnen overtuigen dat we alles wat we zeggen voltrekken.
  Opgemaakt in ons 40 e levensjaar en in het 26 e jaar van onze almachtige regering.

  Erdogan zal fier zijn dat hij al miljoenen krijgers in Europa heeft en niet slechts 1.300.000. Bovendien verblijven ze hier op kosten van de landen die hij zonder genade en barmhartigheid zal innemen.

 2. En hoe was de situatie in Europa, toen Turkije in de eerste helft van de zeventiende eeuw, na innerlijke twisten, terug de kop op stak en terug aanknoopte met de traditie van Suleiman de Prachtige?
  Op dat ogenblik was het Heilige Roomse Rijk van de Duitse Natie, niet meer heilig, niet meer rooms noch een Rijk. Het was leeggebloed door de 30 jarige oorlog en zijn moorddadige roversbenden, zijn soldeniers die alles plat brandden en zijn plunderende landsknechten. Het vormde een willoos werktuig voor vreemde machtsinteresse. Het Noorden stond onder de controle van Zweden, het Westen zag zich geconfronteerd met de machtswellust van een Zonnekoning en het Zuid-Oosten met het imperialistische Turks gevaar.
  De Duitse vorsten konden zich van hun enge particularistische politiek maar niet bevrijden en te midden van deze situatie stond Oostenrijk met zijn keizer als waker aan de Donau en de Rijn.

  Eventuele overeenkomsten met het heden zijn puur toeval.

 3. We hebben voor de zoveelste keer gelijk, maar helaas we krijgen geen gelijk.

 4. Erdogan breidt zijn strategie uit.
  Hij drukt de in Europa levende Turken op het hart: daar waar je woont is je vaderland. Zorg voor vijf kinderen in plaats van drie. Richt bedrijven op. Stuur je kinderen naar de beste scholen. Ga in de beste wijken wonen. Neem de beste auto’s en de beste huizen.
  En de groenen en de linkse en de sociale diensten en de politici, zo begaan met de rechten van de mens, zullen hen daarbij graag helpen.

Reacties zijn gesloten.