Kind en duivel dood: niets aan de hand

‘Meisje van balkon gegooid om duivel’

Het Ghanese meisje van drie jaar oud dat afgelopen dinsdag van de zesde verdieping van een flat in Amsterdam-Zuidoost viel en overleed, is mogelijk over de rand gegooid vanwege een voodoo-ritueel. Volgens de Telegraaf doet de politie onderzoek naar de “hardnekkige geruchten” rondom het incident over duiveluitdrijving.

Volgens de politie had “iemand ‘s nachts geroepen dat het meisje mogelijk bezeten was door de duivel en slachtoffer was van een voodoo-ritueel.” Inmiddels zitten naast de man nog een man van 37 en een vrouw van 27 vast in verband met het incident.

Over de toedracht van de tragische dood van het meisje doen meer verhalen de ronde. Volgens dominee ‘John’ uit de Ghanese gemeenschap ging er een ruzie aan vooraf tussen een van de mannen van en de vrouw. “De man zou het kind in zijn armen gedrukt hebben gekregen en toen moet het fout zijn gegaan”, aldus de dominee tegen de Telegraaf.

Het Parool heeft weer een andere dominee gesproken. Dominee Emmanuel Koney zegt juist dat er geen sprake was van een ruzie, maar dat een dronken neef het meisje per abuis uit zijn handen heeft laten vallen, terwijl de ouders binnen zaten. Volgens de krant vergeleek de dominee het incident met het moment waarbij Michael Jackson uit een raam hing met een kind in zijn armen.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/04/meisje-van-balkon-gegooid-om-duivel

1 gedachte op “Kind en duivel dood: niets aan de hand

  1. Van achterlijk, èn bijgelovig volk kàn men zoiets als voo-doo wel verwachten.
    Leve de multiKUL ?????

Reacties zijn gesloten.