Keulen bereidt zich voor op de Carnavalsgekte

Merkel Carnaval

Ontwerp praalwagen Studio Rony

Sinds Merkels lieverdjes tijdens de Oudejaarsnacht hun poten niet konden thuis houden staat de verzamelde pers paraat met televisieteams om de situatie tijdens Carnaval van dichtbij mee te maken. (Video)

De telefoon rinkelt voortdurend bij de perswoordvoerder van de Keulse politie.  Op zijn lijst staan intussen 30 aanvragen van kranten, tv- en radiozenders.  Een nog nooit gezien interesse, ook vanuit het buitenland.  Volgende donderdag begint het jaarlijks feest der ‘Jekken‘ met de Weiberfastnacht.

De Keulse politie doet alle mogelijke moeite om haar besmeurd blazoen op te poetsen.  Transparantie is het codewoord.  Maandag zal de politie haar plan voor de Carnavalsweek aan de media voorstellen: 2500 ambtenaren worden ingezet, meer dan het dubbele dan gewoonlijk, want “de gebeurtenissen tijdens de Oudejaarsnacht aan het Hauptbahnhof hebben het veiligheidsgevoel van de Keulenaars en van heel de Bundesrepublik ernstig beroerd”.

De stad Keulen, het feestcomité van het Kölner Karneval en de overheid hebben hun plannen goed nagekeken, opnieuw gestructureerd en verder uitgewerkt.  Keulen is er klaar voor.  De verzamelde wereldpers houdt er meer dan één oogje op.

Nvdr: wij voegen enkele foto’s van vorige jaren tijdens de Weiberfastnacht bij.   Het lijkt erop dat de Carnavalsvrouwen zich niet zullen laten verrassen.

 

Handelsblatt