Kerst(ge)mis

Afbeeldingsresultaat voor kerstmis stalletje

De prachtige Vlaamse kerstliederen zijn nergens meer te horen, behalve in een of andere kerk, waar een min of meer traditiegebonden pastoor dit nog toelaat. Uit de Vlaamse media zijn zij totaal verbannen. Op de Radio 1 VRT-zender,  zijn ze schijnbaar allergisch voor kerstliederen; geen enkel programma wordt er speciaal aan gewijd. Misschien werd er van hogerhand een of andere oekaze uitgevaardigd, om niet-christelijke bevolkingsgroepen niet te kwetsen, in naam van de nieuwe godsdienst van de ” diversiteit”. Nochtans betaalt elke Vlaamse belastingbetaler jaarlijks 41,2 euro voor het in stand houden van de openbare omroep of staatszender. Het minste dat men zou verwachten is dat deze staatszender rekening houdt met de identiteit van haar geldschieters en dus op regelmatige tijd zendtijd vrijmaakt voor evenementen rond Vlaamse en/of Duitse, Franse , Italiaanse , Poolse enz. kerstliederen. Of is dit teveel gevraagd?

Lees: De aartsbisschop die niet in het nieuws komt

3 gedachten over “Kerst(ge)mis

  1. Gelukkig zijn er nog prachtige kerstliederen te horen op de Nederlandse televisie (Nederland Zingt op 25 december was schitterend) en op de BBC 1 (met Carols from Kings). Maar bij onze goddeloze Vlaamse TV is dat natuurlijk te veel gevraagd, daar haat men hun eigen Vlaamse – op Joodse en Christelijke beginselen gesteunde beginselen – cultuur

    • En wij hebben een tiendaagse met oude kerstliederen uit verschillende streken van Europa + een uit Zuid-Afrika aangeboden.

    • Inderdaad, de Nederlandse zenders hebben heel wat mooie kerstliedjes laten horen. De VRT is een goddeloze zender die zijn geld niet waard is.

Reacties zijn gesloten.