Junckers droom, EUropa’s nachtmerrie

Afbeeldingsresultaat voor juncker cartoonIn telegramstijl:

 

State of the Union Juncker: overmoedige en misplaatste EUforie

In een onbegrijpelijke redenering, niet gestoord door enig besef van de dagelijkse werkelijkheid van de burgers of van de feiten, hebben de euro-fanaten uit een aantal verkiezingsuitslagen afgeleid dat “de populisten verslagen” zijn en dat nu het moment gekomen is om volle gas vooruit over te gaan tot meer Europese Unie en verdere integratie op een extreem-federalistisch pad. Meer…

Ein EU, ein Führer…

Nigel Farage:

“- Een EU minister voor financiën, met nieuwe bevoegdheden, die mag en kan ingrijpen als hij dat nodig vindt.
– Een sterker EUropees leger in een gemilitariseerd EUropa met een sterker en misschien agressiever buitenlands beleid
– En meer EUropa in alle richtingen.  Meer euro.  Meer Schengen.  Meer betalen. Minder zeggenschap.
– Dit alles zonder de toestemming van het volk.
– Een plan om met grensoverschrijdende lijsten, gefinancierd door de EU, maar niet voor de zgn. extremistische partijen, want die mogen geen financiering meer krijgen. Dit om te verhinderen dat zij oppositie kunnen voeren tegen de ‘democratische’ partijen.
– Inderdaad, een eigenschap van “regimes”. De manier waarop u Hongarije en Polen behandelt moet hen aan het Sovjetregime herinneren, waaronder ze jarenlang geleefd hebben. Uw poging hen voor te schrijven hoe ze hun eigen land moeten besturen leidt mij ertoe te zeggen: “God zij dank, wij verlaten de EU”.
– En u leert niets uit de Brexit. Indien U Cameron tegemoet getreden was, in het bijzonder over immigratie, dan – ik moet het toegeven – zou Brexit niet gestemd zijn. En de les die u leert is dat er nog meer gecentraliseerd moet worden, u gaat verder op het ingeslagen pad van deze heel ondemocratische Unie en u maakt zichzelf iets wijs, meneer Verhofstadt, als u denkt dat de – zoals u het noemt – populistische golf – voorbij is. Als Junckers plannen waarheid worden, dan zal de populistische golf – ver van voorbij – pas begonnen zijn.

Wie tijd en zin heeft, kan het volledig debat hier volgen:

1 gedachte op “Junckers droom, EUropa’s nachtmerrie

Reacties zijn gesloten.