Jorge Bergoglio schreef een brief…

… aan Assad. En liet deze bezorgen door een speciale bode, kardinaal Peter Turkson (… met de ronkende titel: “Prefect van de Dicasterie voor de Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling”).

In plaats van Assad te danken en aan te moedigen voor de redding van duizenden christenen in Syrië, krijgt Assad de wind van voren door een wereldvreemde man in het Vaticaan. Geen woord over de steun van het Westen aan de moslim terroristen die liefst alle resterende christenen in Syrië willen vermoorden. In plaats daarvan spelt Bergoglio hem de les: hij moet ervoor zorgen dat de stabiliteit weerkeert en het lijden van het Syrische volk doen ophouden. Juist. Stuurt Bergoglio zijn bode met de vredesboodschap ook naar al-Nusra, naar de Oeigoeren, naar alle andere moslimterroristen in het land, naar Turkije, naar de westerse landen die daar de lakens willen uitdelen en de olie-opbrengsten binnenrijven? De christenvervolging in Syrië is geen exclusiviteit van ISIS. Nog steeds proberen de moslim terroristen vanuit Idlib de christelijke dorpen en stadjes in regeringsgebied te raken met raketten, hen te verdrijven uit hun geboortestreek.

Assad antwoordde gevat dat het belangrijkste wat men kan doen om het Syrische volk bij te staan is druk uit te oefenen op de staten die de terroristen steunen, die de oorlog tot sint juttemis laten uitdeinen, die het Syrische volk straffen en blijven straffen met sancties, zodat er eindelijk vrede en welvaart kan terugkeren in het zwaar beproefde land. (…)