11 gedachten over “Jörg Haiders profetische woorden over de banken

 1. Zijn ‘ongeluk’ is altijd een beetje verdacht geweest. Zou dit er iets mee te maken kunnen hebben?

  • Volgens “officiële bronnen” zou hij toen te veel gedronken hebben en te hard gereden. Maar die “verklaring” heb ik altijd (en tot nu toe) sterk betwijfeld.

 2. Jörg Haider kan ook niet zonder onderbroken te worden uitspreken. Een tactiek die we ook kennen bij VRT (sorry 0000) en de al even niet objectieve VTM. Dat mag natuurlijk niet verbazen. Degene die de waarheid durft zeggen (en daardoor een “slechtnieuwsbrenger” is) moet met alle middelen het zwijgen opgelegd worden. In Vlaanderen kan ook het Vlaams Belang er van mee spreken. In Nederland gaat het voor Geert Wilders de zelfde richting uit.

 3. De Panamapapers worden urbi et orbi breed uitgesmeerd.
  Merkwaardig is toch dat onze nationale media zo oppervlakkig daaromtrent berichten, als een van de vele fait-divers, en zo vlug mogelijk “over naar de sport” gaan.
  Wat mij niet echt stoort is dat Alle bankiers uiteindelijk in hetzelfde glazen straatje huisden, en vrolijk duizenden van hun lieve klantjes “goede” raad gaven, hoewel ze in al hun deontologische verklaringen beweerden daarin niet mee te spelen.
  Het stoort mij niet echt omdat de modale burger al sinds decennia weet wat die media nu als scoop willen verkopen. Nu, de brave Panamalovers zullen wel door de bevoegde parketten vriendelijk overtuigd worden om ook hun duit in het zakje te doen.

  Wat mij wèl stoort is dat al die eerbiedwaardige instellingen in de schoot van hun directiecomités en vetbetaalde afgevaardigden uit de politieke partijen opnamen. Nergens kan ik een lijst vinden van die hoge heerschappen die in de laatste twintig jaren in die pluchen zetel zaten, en die directe inkijk hadden en mede beslisten in die gaarkeukens van de hypocrisie, en er nog vet voor betaald werden.
  Dus: nog nooit heb ik één van die Janussen voor de rechter zien verschijnen, nog nooit heb ik een van die deugnieten terecht zien wijzen, nog nooit heb ik een van die seigneurs zien boeten voor hun zonder meer mafieuze bendevorming.

  Vraagjes aan de Redactie:

  >> kunnen jullie eens die ellenlange lijst publiceren van die politieke ploerten die hun eed van getrouwheid aan de K en heel de santenboetiek plechtig overtreden hebben,
  met naast hun naam ook de historiek van hun eervolle deelname aan die plechtige vergaderingen, en natuurlijk ook de becijfering van de schamele aalmoezen die zij mee naar huis mochten nemen.
  Benieuwd of die lijst überhaupt nog samen te stellen is, natuurlijk zullen de journalistjes die nu witte ridder spelen die hot-lists niet zo gauw prijsgeven, Subsidies voor Alles hé…

  Maar ook benieuwd om de juridische uitleg waarom dat soort volksverlakkers nooit voor de Rechter zal verschijnen, laat staan hun judascentjes zullen moeten terugbetalen aan “de Burgers” van dit land.

  • Onze redactie zou graag op jouw vraag ingaan, maar…
   1. hebben we daartoe noch de middelen, noch de tijd
   2. zouden we graag onze kleinkinderen zien opgroeien.

   • Met alle begrip waarde Redactie,
    maar deze vraag valt niet in dovemans orden, ergens zal er ooit wel iemand de tijd en de sleutel vinden om die doos van Pandora te openen.

  • Quousque,
   Wat had U gedacht… wat de Panama papers betreft.
   Fortis zit er tussen :
   http://www.standaard.be/cnt/dmf20160423_02253799
   met citaat :
   “De bankengroep Fortis, die eind 2008 gered werd met miljarden euro’s belastinggeld en een staatsgarantie, hielp tot dan duizenden rijke klanten bankrekeningen te verbergen achter schermvennootschappen in belastingparadijzen. Dat blijkt uit de Panama Papers, schrijven De Tijd, Knack, MO* en Le Soir, die het Belgische luik van het onderzoek naar de miljoenen documenten die zijn gelekt bij een Panamees advocatenkantoor, op zich hebben genomen. Rijke klanten van over de hele wereld konden bij Fortis terecht om rekeningen op naam te zetten van offshorevennootschappen op de Britse Maagdeneilanden, de Seychellen en het piepkleine eiland Niue. Het vroegere Fortis Intertrust beheerde het offshoresysteem tot aan de val van Fortis eind 2008.”(=einde citaat).
   Dexia was er ook bij betrokken.
   Bij het geval Dexia is er een interessante commentaar op de webstek van Doorbraak :
   http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/waarom-commissie-dewael-de-kleintjes-schuwt
   met een citaat :
   “De politieke realiteit is echter dat er momenteel te veel op het spel staat. Het is nu bijvoorbeeld ook duidelijk dat de commissie Dewael voorlopig de enige echte onderzoekscommisie van dit jaar wordt. CD&V houdt in het openbaar de schijn op, maar binnen de meerderheid hebben de christendemocraten laten verstaan dat een onderzoekscommissie naar Panama/Dexia het einde van de federale regering zal betekenen. De christelijke arbeidersbeweging zal pensioenhervormingen slikken, maar geen echt onderzoek naar de vieze zaakjes van Dexia. Alle aandacht zal in de komende weken dus gaan naar de Commissie 22 maart. Het wordt erop of eronder. In die cruciale context is de N-VA best bereid een paar democratische principes in te slikken. “(=einde citaat).
   Zie hierbij dan ook de rol van de CD& V en maar ook deze van de N-BA!!!
   Bij Dexia is er bovendien de Franse connectie, waardoor alles zeker in de doofpot zal blijven. De ganse Dexia en Arco zaak is dan ook een gigantische beerput, waar het deksel moet op blijven.
   Het gaat hierbij dan niet alleen om de CD& V maar om de ganse belgische constructie die dan in gevaar komt. Er zal dan ook niets gebeuren. Zoals reeds in vroegere reacties vermeld, zijn er te veel “geheimen” die nog steeds niet het daglicht verdragen en die dan ook aangewend worden als chantagemiddel, waardoor dan iedereen moet zwijgen.

 4. Ik wacht gewoon op een reactie van pamperpolitici waarin zal worden gezegd:laat ons de pagina omdraaien en naar de toekomst kijken!!Wedden dat die uitspraak er binnen een paar weken zal zijn?De rode en tjevengraaiers plus de blauwe gilde zullen snel willen overgaan tot de orde van de dag,dus alles de doofpot in!!

 5. Om het raadseltje wat moeilijker te maken schrijf ik het in het Engels : ‘for every mark issued, we required the equivalent of a mark’ s worth of work done, or goods produced.’ Wie zei het? En welk land had na twee jaar een solide, stabiele valuta, zonder schulden noch inflatie? En welk land werd van één van de armste landen in Europa tot één van de rijkste? Gewoon door de banksters uit te schakelen en de waarde van het geld te koppelen aan arbeid en productie.

Reacties zijn gesloten.