Jongleren met geloof

Waarom de wereld de verjaardag van een joodse jongen blijft vieren

Paus Franciscus sprak geestige, maar indringende woorden

Het christendom is al eeuwen bezig om zichzelf aan te passen aan de nieuwe wereld. Na alle onbetamelijkheden die zich zijn organisatie hebben voltrokken probeert Franciscus, de monarch van de katholieke kerk, zijn rijk bij de tijd te brengen.  Lees verder…

7 gedachten over “Jongleren met geloof

 1. De Rebbe in het artikel van Elsevier weet beter dan wie ook dat Jezus een Galileier, een vreemdeling, was en geen jood. Hoe die zogezegde joodse jongen, dat hoerenjong, verder in hun geschriften wordt genoemd, zullen we maar achterwege laten vermits hier geen scheldpartijen worden toegestaan.

  • Maar… beste Anna Bijns, hij was wél een gehaaide slimmerik hoor: Vanaf z’n dertigste stapte hij het thuis af, liet zijn ouders, broers (Jacobus, Joses, Judas, en Simon, plus zijn zusters achter)* en ging dan drie jaar zwerven, samen met twaalf vissers die zèlfs “vrouw & kinderen” in de miserie achterlieten. 🙂 .
   Onder die 12 was de stamvader van de kaloten bij… hij noemde Iskarioth. (en hij verraadde zijn “meester” –> hedentendage de Vlaandrenminnenden) 🙁
   ———————————————————-
   *) citaat uit de bijbel over het bezoek aan zijn ouders: De Nazareners ergerden zich over Jezus en zeiden tot elkaar: “Is deze niet de timmerman, de broer van Jacobus en Joses, van Judas en Simon, en zijn zijn zusters niet onder ons”? (vertaling door de Staten-Generaal)

   • Victor, als jij met het Nieuwe Testament uit de Staten Bijbel komt aanzetten, gaan we sowieso in de contramine. Toch raar dat daar waar protestanten de bijbel naar eigen goeddunken mogen interpreteren, de Staten Bijbel zich heeft opgeworpen als enige gezaghebbende tegenover andere bijbels.
    Voor het overige weten ze dat vanaf het begin van de christenheid mede christenen als broeders en zusters werden aangesproken. Ze zijn in verband met die broers van Christus op zijn minst wat tegendraads..

 2. Gaat Doorbraak dezelfde weg op? Jongleren met Vlaming zijn ? Ons beetje bij beetje de goede bedoelingen en het Vlaams gevoel van moslims bijbrengen? Dat concludeerde ik toch in het artikel : Khalid Benhaddou een eigentijdse stem in de moslimwereld.

 3. http://www.doorbraak.be is het bruggetje, maar dat ken je, denk ik. In de rechtse zijkolom met verschenen artikelen staat onder de noemer ‘diversiteit in Vlaanderen’ het vraaggesprek met de 26 jarige imam uit Gent met als titel : In eerste plaats ben ik een Vlaamse burger.
  Verder is er het artikel van Johan Sanctorum over KVHV dat bulkt van domheden.

 4. volledig bruggetje :www.doorbraak.be/nl/eerste-plaats-ben-ik-een-Vlaamse-burger

Reacties zijn gesloten.