Je suis Aylan…

Het scheelde niet veel of de vlaggen hingen wereldwijd halfstok.  Een kind aangespoeld op een strand.  Als emo-scenario niet te overtreffen.  Tot duidelijk werd dat het gezin absoluut niet in gevaar was in Istanboel en dat de vader op kosten van de EU een nieuw gebit (e.a. kleinigheden) wou krijgen.

Het verhaal wordt nog straffer: een vrouw klaagt hem zelf aan als mensensmokkelaar!

“Vader van Aylan is een smokkelaar, hij heeft zelf schuld aan dood van zijn zoontje”
De vader van Aylan, het Syrische jongetje van drie dat levenloos aanspoelde op het strand van Bodrum, wordt beschuldigd van mensensmokkel. Volgens een Iraakse vrouw die samen met het jongetje de oversteek waagde, was zijn vader de kapitein van het bootje die voor de Turkse kust kapseisde. De vrouw verloor zelf twee kinderen bij het drama. Lees verder…

Voor geluid- en beeldverslag, ga naar http://www.smh.com.au

FT

 

3 gedachten over “Je suis Aylan…

  1. Op de foto waarop een man de jongen wegdraagt krijg ik de indruk dat het een pop is. Zijn armen blijven onnatuurlijk horizontaal in dezelfde positie als toen hij op z’n buik lag. Het zal toch niet waar zijn zeker?

  2. Ontroerende taferelen op VRT van een andere Aylan.
    Hij stak samen met zijn broertje en moeder de Middellandse zee over. Op weg naar hun vader die al een jaar in Brussel woonde. Op de boot waren nog zeker 70 of 80 kinderen volgens zijn verklaringen. Zijn moeder en broertje verdronken.
    De andere Aylan werd in een park verenigd met zijn vader. Een blijde vader en een blijde zoon vielen in elkaars armen. De vader riep Aylan of iets van die aard, de zoon papa. Geen spoor van verdriet over de moeder noch het broertje want…Aylan kon nu een nieuw leven beginnen met zijn vader en…stiefmoeder.
    Het werd mij duidelijk waarom de VRT geen theater meer uitzendt. Om kosten te sparen. Ze hoeven geen theaterstukken meer aan te kopen. Ze krijgen het dagelijks voorgeschoteld gratis voor niks.

Reacties zijn gesloten.