Je moet maar lef hebben!

In het land dat wist te ontsnappen uit de EU, is een Irakees aangekomen. Hij stak het Kanaal over in een klein bootje. Hoeveel “veilige” landen zou hij gepasseerd zijn eer hij “bescherming” zocht in het V.K.? Bovendien is die man omwille van alle tegenslagen tijdens zijn odyssee zijn geheugen kwijt geraakt.

Hij verklaarde aan de autoriteiten dat hij 17 jaar was. Vijfentwintig (25) jaar van zijn leven zijn uit zijn herinneringsvermogen gewist. Hij werd initieel voor een week ondergebracht bij minderjarigen, bij niet begeleide kinderen. Dit ondanks het feit dat een dikke baard en rimpels zijn gezicht sieren, zijn haarlijn terugwijkt en oude vervagende tatoeages die een idee geven wanneer ze gezet zijn. Pas na een onderzoek van zijn vingerafdrukken bleek dat hij lid was van ISIS en deel genomen had aan terroristische acties. Zijn de immigratiediensten blind?

Het ongelooflijke geschiedde. Nadat dit ontdekt werd (zijn vingerafdrukken werden in 2006 reeds geregistreerd) mocht hij desondanks beschikken met een voorwaardelijke vrijlating. Hij ging in beroep tegen zijn uitwijzing en geeft als reden dat hij lijdt aan depressie die alleen door het NHS kan behandeld worden en dat een verplichte terugkeer naar Irak tegen zijn mensenrechten ingaat.

Die man werd dus niet opgesloten en verblijft nu in een sterrenhotel, waar hij de beslissing afwacht of hij mag blijven… Veel gekker kan het niet worden!

Meer details over dit lieverdje: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12003117/Migrant-smuggled-Britain-claiming-17-ex-Isis-fighter-aged-42.html