“Je moet dat zien als een groepsverzekering”

Stefaan De Clerck (CD&V), die binnenkort ontslag neemt uit de Kamer omdat hij voorzitter wordt van telecombedrijf Belgacom, houdt vast aan zijn parlementaire vertrekpremie.

Dat zegt hij in een interview met De Tijd en L’Echo. “Ik vind niet dat ik excessieve dingen claim”, zegt hij.

De Clerck heef er een politieke carrière van 23 jaar op zitten. “Een vertrekpremie is altijd onderdeel van mijn statuut geweest. Ik zie niet in waarom ik daar afstand van moet nemen. Het gaat om opgebouwde rechten. Je moet dat zien als een soort groepsverzekering”, zegt de CD&V’er.

De Clerck zegt zelf dat hij recht heeft op een uittredingsvergoeding van “een goeie tweeënhalf jaar”, wat neerkomt op 9.000 euro bruto per maand of ruim 270.000 euro in totaal.

Oppositiepartij Groen vindt dat De Clerck zijn vertrekpremie moet laten vallen, vooral omdat het voorzitterschap van Belgacom evenmin slecht betaald wordt. Michel Moll, de vorige voorzitter, kreeg vorig jaar 182.000 euro bruto.

Het is de eerste keer dat De Clerck reageert in verband met de premie. Hij benadrukt dat hij geen CEO wordt van Belgacom, maar gewoon bestuurder. “Dat is in wezen een onzeker bestaan. De regering kan op elk moment beslissen dat ik bestuurder af ben en dan heb ik geen recht op een uittredingsvergoeding.”

Ex-spoorbaas Jannie Haek, die tegelijk met De Clerck werd benoemd als CEO van de Nationale Loterij, kondigde wel aan afstand te doen van zijn vertrekpremie.

Bron: HLN

7 gedachten over ““Je moet dat zien als een groepsverzekering”

 1. Eenmaal tjeef altijd tjeef en om het geld is het te doen bij de meeste tjeven

 2. Is áltijd al op z’n tjevensmoel te zien geweest dat hij belust is geld via postjes! En nu weg van BELGACOM? Evenzeer een bende dieven die de klanten bestelen door promoties aan te bieden, en die vervolgens niet na te leven, en de brave burger die het waagt bij hen aan te kloppen voor dergelijke acties, zonder blikken noch blozen te bestelen…
  na éérst de bestelling te hebben geactiveerd!!
  Men moet i.v.m. BELGACOM op z’n hoede zijn!! Men wordt meteen bij de neus genomen en hun klantendienst trekt op niks: één zootje ongeregeld dat niet eens de tarieven kent en ook de aanbiedingen niet! Zielige bedoening daar, voor mijn part mogen ze de boeken inleveren!!

  • Zal wel zijn!! Hij kon er niet om lachen! Ik heb die vent nooit gemoeten, zo’n schijnheilig specimen!!
   Zou nu graag als compensatie de burgers nóg eens bestelen, want ik noem dat diefstal! BELGAVOM is een staatbedrijf, toch?!! In stand gehouden via de belastingen die we met z’n allen mogen ophoesten!!
   Opdoeken, die centenkermis!!

 3. Uit onbetrouwbare bron heb ik vernomen dat Stefaan ten rade ging bij Dehaene ! Wat zou hij , uiteindelijk moeten doen om zijn imago als brave symphatieke Christenmensch niet te schaden. Geen probleem zo sprak Dehaene ! Na ontvangst van de vertrekpremie , ga onmiddellijk te biechten , beken , dat je als geldwolf , je schuldig hebt gemaakt aan legale diefstal ! Geef toe dat zoiets schandalig is in tijden van crisis , loonmatiging en inleveren , terwijl de regering op zoek is , naar nog meer besparingen om al die vertrekpremies , bonussen en dergelijken te kunnen uitbetalen . Na de zegen van mijnheer pastoor en een paar wees-gegroetjes , krijg je vergiffenis van God , je hoeft zelfs geen steekpenningen te geven ! Je ziel is terug in het reine ! Dat is het belangrijkste ! De kritiek, de bedenkingen van het gepeupel , de kudde melkkoeien , het volk en vooral onze onozele kiezers , dat moet het minste van uw zorgen zijn ! Geen fluit van aantrekken beste vriend Stefaan ,gelijkgestemde , partijgenoot en Christen democraat ! Ik heb steeds met mijn vettige worst- vingers in vele zakken gezeten , zonder schaamte ! Geloof of geloof het niet ! Ik wordt nog steeds gerespecteerd ,in bepaalde kringen ! bovendien en totaal onbegrijpelijk , er lopen er nog altijd rond , die voor mij zouden stemmen !

 4. Dit herinner my aan die 2 De Klerks in Suid-Afrika. Die broers Wimpie en F W. Dit is aan hulle te danke dat Suid-Afrika vandag 100% in die hande van Kommunistiese swartes is.

Reacties zijn gesloten.