Israëlische veiligheidsfirma moet voor de veiligheid van moslim bedevaarders zorgen

Afbeeldingsresultaat voor hadj electronic braceletsDit moesten we twee keer lezen om zeker te zijn dat we de inhoud goed begrepen hebben.  Israël zal voor de veiligheid tijdens de hadj zorgen in Mekka.  

Israël? De Saoedische regering zou een contract afgesloten hebben met de Israëlische G4S om de veiligheid van de bedevaarders te garanderen.
Ze zouden een elektronische armband krijgen met daarin al hun identificatie- en andere nuttige gegevens.  Als er nog eens tijdens een stampede een aantal bedevaarders doodgetrappeld wordt, dan willen ze hen ten minste kunnen identificeren.   De armbanden zullen een GPS ingebouwd krijgen opdat Riyadh ten allen tijde kan vaststellen waar dragers zich bevinden.  Ze zijn zelfs waterbestendig; de gelovigen kunnen er dus gerust mee gaan zwemmen (sic).

Het was een Israëlisch online radiozender die het nieuws van het contract de wereld in stuurde; de Saoedische overheid ontkent.  De Morgen en de Volkskrant weten er alleszins niets over.

De moslim wereld is – zacht gezegd – niet enthousiast.  Vooral sjeik Ikrema Sabri, voorbidder in de Al Aqsa moskee, waarschuwt dat G4S waarschijnlijk een spion is van het “Zionistisch Regime” om op deze manier te infiltreren in de islamwereld en de Arabische samenleving.

IFP News

1 gedachte op “Israëlische veiligheidsfirma moet voor de veiligheid van moslim bedevaarders zorgen

  1. Waar is de tijd dat er Waalse rijkswachters werden ingezet op de IJzerbedevaart, dat was volgens mij even krankzinnig.

Reacties zijn gesloten.