Islamisten laten zich niet hinderen door naties of grenzen – Marokko

Wat de Turken vragen doen de Marokkanen

Terwijl Nederland nog moet bijkomen van het Turkse dreigement adoptiekinderen weg te halen bij christelijke of homoseksuele adoptieouders, heeft Marokko een dergelijke regeling al getroffen.

Vorige week werd bekend dat Spanje akkoord is gegaan met de eis dat Marokkaanse kinderen door hun Spaanse adoptieouders “cultureel en religieus islamitisch” moeten worden opgevoed.

Dat meldt het Gatestone Institute, een internationale denktank die zaken onder de aandacht wil brengen die door de doorsnee media worden genegeerd.

De overeenkomst verplicht de Spaanse overheid om naleving te controleren. Dat betekent dat Marokkaanse religieuze autoriteiten kinderen tot hun achttiende kunnen monitoren om erop toe te zien dat zij geen christen zijn geworden of op andere wijze afvallig.

De eis, die zal worden opgenomen in de Spaanse wetgeving, is een precedentloze opname van de islamitische shariawetgeving in de Spaanse jurisprudentie, aldus het Gatestone Institute. De overeenkomst vormt een frontale aanval op de vrijheid van godsdienst en geweten die wordt gewaarborgd door artikel 16 van de Spaanse grondwet.

Justitieminister Alberto Ruiz-Gallardón verklaarde op 17 februari dat hij met de eisen van zijn Marokkaanse collega akkoord was gegaan zodat Spaanse adoptieouders Marokkaanse weeskinderen naar Spanje kunnen halen.

Hoewel adoptie van Marokkaanse kinderen altijd al problematisch was, werd de procedure gecompliceerd toen de nieuw aangetreden islamistische regering in 2012 maatregelen aankondigde om niet-islamitische buitenlanders te weerhouden van adoptie van Marokkaanse kinderen.

Anders dan het westerse begrip adoptie, waarbij de ouders het kind als het hunne erkennen, staat de islamitische wet voor niet-moslims alleen het Kafala-systeem toe. Het gaat om wettelijk voogdijschap waarbij de niet-islamitische persoon de verantwoordelijkheid neemt voor de bescherming, opvoeding en onderhoud van een verlaten kind. Het kind kan uitdrukkelijk niet formeel worden geadopteerd.

Het behoudt ook zijn oorspronkelijke namen, nationaliteit en religie.

In september vorig jaar werd een verbod ingevoerd om kinderen over te dragen aan buitenlanders die niet permanent in Marokko gevestigd zijn. Als reden werd genoemd dat anders niet kan worden gecontroleerd of het kafalasysteem wordt nageleefd.

Verschillende Spaanse gezinnen zijn naar Marokko verhuisd, hetgeen overigens aan de eisen van de Kafala niets verandert. Enkele tientallen Spaanse ouderparen zouden tot de islam over zijn gegaan in het belang van hun ‘adoptiekind’, vooral wanneer het een meisje betreft.

De Spaanse minister van Justitie heeft besloten de Spaanse wet in overeenstemming te brengen met de sharia om een einde te maken aan wat hij een “humanitair drama” noemt.

Volgens het Gatestone Institute doen de feitelijke pleegouders afstand van hun recht om via de Spaanse rechtbank in het belang van hun pleegkind alsnog adoptie te verkrijgen.

Bron: Katholiek Nieuwsblad. nl

1 gedachte op “Islamisten laten zich niet hinderen door naties of grenzen – Marokko

  1. Van dit bericht schrik ik werkelijk; wij wonen sinds 2002 als Pensionado´s in Spanje en heb altijd gedacht dat Spanje het wel geleerd had met 800 jaar overheersing van de Moren/Islam maar ook hier heeft men slappe knieën gekregen en stemd in met de Sharia Wetgeving er gaan zelfs Spanjaarden verhuizen naar Marokko terwijl ze weten dat er voor hun niets veranderd en ze gewoon ¨slaaf¨ worden van het Islamisch systeem.
    Gelukkig is mijn leven op deze Aarde/Wereld ¨beperkt¨ – ben 75 – maar voor die mij nakomen voorzie een inktzwarte Toekomst

    Leo vd Klei
    Els Poblets/Alicante
    Spanje

Reacties zijn gesloten.