Invoer zwarte parels zouden moeten verboden worden

Afbeeldingsresultaat voor zwarte parels invoer

U hebt het zich wellicht niet gerealiseerd, maar de toevloed van Afrikaanse vakkrachten moet stoppen. Wij zeggen dat al jààren, maar nu krijgen we gelijk van een eerbiedwaardige instelling, m.n. de VN.

De inhoud in telegramstijl: tijdens een onderzoek van de V.N. naar de “vlucht”redenen van Afrikaanse emigranten zou aan het licht gekomen zijn dat wij de Afrikaanse Prachtlanden leegzuigen, beroven van hun meest belovende, hoogst-opgeleide, getalenteerde vakkrachten. En dàt moet stoppen!

Gemiddeld zijn de hier belande “vluchtelingen” minstens drie jaar langer naar school geweest dan leeftijdgenoten in hun thuisland. M.a.w. de “Masters” zitten hier, de “Bachelors” zijn daar gebleven. De “Masters” vonden dat de loonkloof tussen hen en de “Bachelors” te klein was – vandaar hun “vlucht” naar betere arbeidscontracten.
Naar verluidt zouden “gevluchte” vrouwelijke parels hier ca. 11% meer verdienen dan hun mannelijke “vluchteling”-collega’s. Over de studierichting (fysica, neuro-chirurgie, aero-dynamica…???) werd bij het onderzoek niets bekend gemaakt.

Men ging niet over één dag ijs: er werden 1970 onmisbare vakkrachten uit 39 Afrikaanse landen, residerend in 13 EUropese staten, geraadpleegd. 93% beklemtoonde het gevaar waaraan ze blootgesteld waren tijdens hun “reis”, 100% bereikte onze gewesten via een illegale weg. Nochtans zou slechts 2% de verre reis niet ondernomen hebben indien ze op voorhand de moeilijkheidsgraad hadden kunnen voorzien. M.a.w. het was uiteindelijk toch de moeite waard.

Velen willen slechts tijdelijk in EUropa blijven, geld verdienen en dit aan hun familie thuis opsturen. Hoofdreden om niet terug te keren? Neen, niet de OCMW-vetpotten, maar wel de schaamte als ze het hier niet tot het directieniveau van een bloeiend bedrijf geschopt hebben. 78% van hen sturen geld naar huis – gemiddeld 1/3 van hun inkomen, wat omgerekend 85% is van het loon dat ze in Afrika zouden verdiend hebben. Elke 6de woont in een opvang; ca. 10% is dakloos.

Gerelateerde afbeelding

De VN-studie besluit met het goede nieuws: “Hoe gemakkelijker immigranten hier werk vinden en geld verdienen, des te groter is de kans dat ze naar hun thuisland terugkeren.”

… tenzij… (… het spreekwoordelijk addertje onder het gras…) ze intussen hun sippe hebben laten overkomen in het kader van gezinshereniging.

Tot zover het Liegebeest-vertelselke van vakkrachten, pensioenredders, belastingbetalers…

(Welt)