In Nedersaksen zijn er geen integratieproblemen meer

Niet alleen in Gent doen ze aan taal-zelfcensuur.  In het Duitse Nedersaksen moet het begrip “integratie” verdwijnen.  Integratie bestaat niet meer en moet plaats maken voor participatie.

De gewestregering van Nedersaksen, bij monde van de sociale ministerin Cornelia Rundt van de rode kameradenpartij SPD, heeft dit tijdens een goed-nieuws-show aangekondigd want in de toekomst zal er over een “vanzelfsprekend recht op deelname en participatie” gesproken worden.

En ze had zo haar redenen: de groeiende “verscheidenheid” in Nedersaksen.  De toenemende immigratie moet “als vanzelfsprekend mee betrokken worden”.  En de glimmende SPD-politica pleitte ook voor een betere “verwelkomingscultuur“.  Zij wil het aantal verrijkers in openbare dienst “merkbaar” verhogen want er gaat momenteel – volgens de ministerin – heel wat potentieel verloren.

Zij kreeg ondersteuning van de koepel van Duitse verenigingen voor integratie en migratie.  Een wetenschappelijk medewerker van deze organisatie gaf aan dat de migratie zou toenemen met 10% en – zo weerlegde hij – dat dit slechts tot een migratie in het sociaal systeem zou voeren.  Absoluut niet waar, stelde hij:  “Sociaal toerisme is slechts een randfenomeen”.

Junge Freiheit

1 gedachte op “In Nedersaksen zijn er geen integratieproblemen meer

  1. Integratie, assimilatie, allochtoon, kruis van Sinterklaas, zwarte piet, OCMW. BMW, Mercedes, Audi controleren in Antwerpen. Dingen, woorden die allemaal niet meer mogen. Wat mag nog wel? je blauw betalen om al dit kleptokratisch profitariaat van hangmatters en aanverwanten te onderhouden

Reacties zijn gesloten.