In de brievenbus

MM900285281[1]HOMANS PIKT KRITIEK NIET!

Madam Homans wil het blijkbaar niet begrijpen.  Natuurlijk gaat het erom dat de aidslijdende illegalen hun medikamenten krijgen. Wie het allemaal betaalt is een ander debat waar Homans nu de nadruk oplegt. Maar het gaat in de eerste plaats over hoe men de bevolking beschermt tegen verdere besmetting. En dààr ontwijkt Homans het debat.

Op de eerste plaats zoals ik schreef, moeten alle illegale hiv-patiénten uit de maatschappij genomen worden. En kom ons aub niet vertellen dat dit onmogelijk is . Bij de eerste de beste gelegenheid dat ze hun medikamenten komen halen (bij het ocmw of waar ook) moeten ze opgepakt en afgezonderd worden. Daarna moeten ze verzorgd worden. Dat is hun recht én de plicht van de overheid. Maar dan moet de procedure voor uitzetting gestart worden. Zoals het nu allemaal gebeurt is werkelijk misdadig. We mochten deze week vernemen dat hiv-lijders hier zomaar vrij rondlopen. We mogen toch veronderstellen dat Homans haar verantwoordelijkheid beseft?  Zoals ze nu weer reageert, lees ik enkel in hoeverre de stad, m.a.w. als voorzitter van het ocmw, financieel moet tussenkomen. Niets over haar morele verantwoordelijkheid tegenover de Antwerpenaren . En die verantwoordelijkheid weegt veel zwaarder dan geld !

Jos

http://www.vandaag.be/binnenland/117840_liesbeth-homans-nva-pikt-kritiek-niet.html

Nvdr: Wij maken ons niet alleen zorgen om een mogelijke besmetting van hiv-patiënten. Ook andere, hier quasi uitgestorven ziektes, steken weer de kop op, zoals tbc, tropische en kinderziektes.  Zolang de toestroom van illegalen – gezond of niet –  niet gestopt wordt, zijn alle maatregelen slechts een pleister op een houten been.

3 gedachten over “In de brievenbus

 1. Jos schreef: “Op de eerste plaats …, moeten alle illegale hiv-patiénten uit de maatschappij genomen worden.” Ik ben het volledig met Jos eens dat ‘n ongecontroleerde hiv-patiënt ‘n gevaar voor de volksgezondheid kan betekenen.

  Want ja, hiv-lijders (illegaal of niet) mogen hier zomaar vrij rondlopen…
  Maar ik zie niet in wat Homans hiermee heeft te maken, richt u in deze uw pijlen niet op de verkeerde persoon?
  Tenzij ik mij vergis, is het helemaal niet de taak of zelfs maar de bevoegheid van het OCMW (en/of zijn voorzitter) om de bewegingsvrijheid van hiv-patiënten in te perken…

  En terloops, of ze nu al dan niet van het OCMW geld krijgen voor hun medicamenten, het blijven in beide gevallen steeds hiv-patiënten.

 2. Beste, Hiv lijders genezen niet, die moet je levenslang verzorgen, dus is het beste zoals u zelf voorstelt ze oppakken en terugzenden, de besmetting gebeurt door seksuele overdracht, misschien eens aan de meisjes of jongens meer voorlichting geven. Hiv- patiënten lopen hier al genoeg rond, en kans op besmetting is hier al genoeg, moesten al die illegalen die hiv- lijders zijn horen hoe u hier dit nieuw forum beheert, komen ze binnenkort in massa profiteren van de gratis verzorging.
  Willy

Reacties zijn gesloten.