Zendelingenwerk

De autoriteiten in de Amerikaanse staat New Jersey hebben een moslim gearresteerd die onlangs twee naar de VS gevluchte Koptische christenen heeft onthoofd en volgens de instructies van de Koran ook hun handen heeft afgehakt en apart heeft begraven (1). De twee Kopten zijn waarschijnlijk de eerste in het Westen wonende christenen die het slachtoffer zijn geworden van de oproep van moslimschrijver Muhib Ru’yat Al-Rahman, die in september 2012 moslims in Amerika, Duitsland, Nederland en Denemarken opriep om in die landen levende mensen te onthoofden vanwege ‘belediging van de profeet Mohammed’.

Volgens WABC-TV in New York is de 28 jarige Yusuf Ibrahim de dader van de dubbele moord die door de politie ‘berekenend en meedogenloos’ werd genoemd. De moslim werd gepakt omdat hij in de auto van één van de slachtoffers reed.

Onthoofd ondanks vlucht uit Egypte

Eén van Ibrahims slachtoffers was nog maar enkele jaren geleden uit Egypte gevlucht, waar de vervolging van christenen door moslims na de machtsovername door de Moslim Broederschap steeds ernstigere vormen aanneemt. Zo werden onlangs Nabil Naji Rizq en Mina Nadi Faraj, twee Egyptische jongetjes van 9 en 10 jaar oud, gearresteerd omdat ze de Koran zouden hebben ontheiligd. Dit gebeurde in Beni Suef, hetzelfde stadje waar een vrouw en haar zeven kinderen in december 2012 werden veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf omdat ze zich tot het christendom hadden bekeerd. (2)

Allahs bevel in de Koran

De moord op de christenen is waarschijnlijk terug te voeren op de Koran, waar in hoofdstuk 8:12 Allah moslims het bevel geeft de hoofden en alle vingers van de ongelovigen af te hakken. Tevens is het niet ondenkbaar dat de in september 2012 gedane oproep van moslimschrijver Muhib Ru’yat al-Rahman om Westerlingen die in Amerika, Duitsland, Nederland en Denemarken kritiek leveren op de islam te onthoofden er iets mee te maken heeft. Al-Rahman, werkzaam op het grote jihadforum Shumoukh al-Islam, schreef dat dit ‘de beste manier is om mensen ervan te weerhouden Mohammed te beledigen.’

‘Barbaren eisen respect en onderwerping’

De jihadist prees tevens de Nederlandse Marokkaan Muhammad Bouyeri vanwege zijn moord op Theo Van Gogh in 2004, die in zijn film ‘Submission’ de vernederende behandeling van vrouwen in de islam aan de kaak had gesteld. Tientallen moslims reageerden instemmend op het artikel van Al-Rahman. ‘Meer tolerantie en respect van barbaren die tolerantie, respect en onderwerping eisen,’ vatte Pamela Geller van Atlas Shrugs het sarcastisch samen.

Kruisigingen

Het Arabische TV-station Sky News Arabia (in Dubai) berichtte al in augustus vorig jaar dat leden van de Moslim Broederschap in Egypte nog een andere ‘klassieke’ methode zijn gaan toepassen om christenen en tegenstanders te vermoorden: kruisigingen. Er zouden zelfs ‘dissidenten’ pal voor het presidentiële paleis in Caïro naakt tegen bomen zijn gekruisigd. Ook diverse Arabische kranten -waaronder het gezaghebbende Egyptische Al Dostour– en nieuwssites schreven over de kruisigingen als een vastgesteld feit.

Bron: ingekort artikel uit http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/02/Eerste-christenen-in-Amerika-onthoofd-in-naam-van-de-islam