In de brievenbus: Vincent & Company – alles in het rood

MM900285281[1]Somyot, een roodhemd, hoofdredakteur van de “Voice of Thaksin” werd in Thailand veroordeeld tot 11 jaar cel wegens majesteitsschennis. Sinds april 2011 zat hij reeds in voorarrest. Met koning Bhumibol, ondertussen 85 en ooit nog samen op school gezeten met Boudewijn in Zwitserland, mag niet gelachen worden. Ik mocht het zelf aan den lijve ondervinden.

Bij een van mijn bezoeken aan Thailand verliet ik op een morgen nietsvermoedend mijn hotel met een rood T shirt. Bhumibol zat die dag ondanks een 15 tal pogingen tot staatsgreep 60 jaar op zijn troon.

Iedereen liep rond met een geel T shirt, de kleur van de koning. Tegen een woekerprijs heb ik me dan ook onmiddellijk een geel T shirt aangeschaft wetende dat enkele maanden eerder een Amerikaan tot een gedwongen verlenging van zijn vakantie veroordeeld was wegens “belediging” van de koning. In Bangkok liepen er die dag ca. 1 miljoen mensen rond met dit gele kleinood.

Kunnen Albert de Laatste en Bhumibol de Goddelijke geen vriendenmatchke organizeren tussen de ploeg van Kompany & Co en Thailand ? Ik neem in elk geval het zekere voor het onzekere: mijn geel T shirt ligt al klaar. Die komt trouwens in de Filipijnen ook goed van pas, want geel is ook de kleur van president Aquino.

Willy De Ryck Manila (Filipijnen)

Tip van de redactie: bij www.vlaanderenkleurt.org zijn alle mogelijke attributen, van sokken, naar hemdjes, petten e.a. onmisbare kledingstukken te krijgen in de kleur van Thailand.

https://i0.wp.com/www.vlaanderenkleurt.org/shops/vlaanderenkleurt./26725-1.jpg?resize=126%2C109

3 gedachten over “In de brievenbus: Vincent & Company – alles in het rood

 1. Wie gaat er nu nog op reis naar dergelijke achterlijke onderontwikkelde landen?
  Zouden ze mij een 5sterren hotel met alles er op en er aan en dat voor 6 maanden aanbieden in dergelijk land, en sowieso een moslimland, dan is mijn antwoord: “Neen, bedankt, niet aan mij besteed, mij zie je daar nooit”
  Kunnen we die federale slopers en verraders van ons land niet naar ginder sturen?
  Het zou althans een mooie opruiming zijn voor ons land.

  • Thailand is wel geen moslimland. In tegendeel de overwegend Boedistische bevolking in het zuiden van het land heeft al tientallen jaren te lijden onder de terroristische aanvallen van moslimrebellen gesteund door het naburige Maleisie.
   De Filipijnen is het enige “christekije” land in de regio. Ruim 90 % van de bevolking is katholiek (in al zijn variaties) en ook hier woedt in het zuiden van het land (Mindanao) reeds jaren een guerilla oorlog tegen diverse moslimgroepen.

 2. Ik woon al een paar jaartjes in Thailand .Om in de stijl van Company te blijven als je hier in het rood rondloopt krijg je een gele kaart en als je de voorkeur geeft aan geel , een rode kaart . De politieke stromingen zijn in Thailand serieus aan het veranderen. Ik vrees als hun koning het tijdelijke met het eeuwige zal verwisselen gaat er wel ‘t een en ‘t ander veranderen . De kleuren geel en zwart zijn hier minder gekend

Reacties zijn gesloten.