In de brievenbus: stap dichter bij dictatuur

MM900285281[1]STAP DICHTER BIJ DE DICTATUUR

Vandaag hangen Italië en Spanje, e.a….boven de ravijn te bengelen. De Italianen zijn de besparingen en de bemoeizucht van de EU meer dan beu. Wat hoorden we uit de mond van de EU-marionet Van Rompuy? “De Italianen hebben tegen Europa gestemd. Dat is hun goed recht, maar wij bepalen waar we met Europa naartoe willen”. Nieuws 14/3/2013 om 19h. radio één.

Of iets duidelijker: Ieder heeft recht op zijn mening, hij mag zijn stem democratisch uitbrengen, maar wij, de EU-bonobo’s vegen daar onze voeten aan en bepalen de richting!

Intussen heeft het EU-parlement toegestemd met een nog strenger begrotingstoezicht. Allemaal nogal technisch en voor de liefhebbers:

http://trends.knack.be/economie/nieuws/beleid/europees-parlement-stemt-in-met-strenger-begrotingstoezicht/article-4000261286632.htm

Maar zoals meestal, men leze goed wat in de laatste alinea staat en wat Marianne Thyssen erover denkt en u zal merken dat wij nog maar aan het begin van de besparingen, de inleveringen, de broeksriem aanhalen staan. Precies weet ik het niet maar de Europese richtlijnen (Maastrichtnorm) laten slechts een staatsschuld toe van 60% van het bnp. Waar staat dit zieke land? Op maar liefst ongeveer 101% momenteel. Dus, een tekening hoeft er niet bij veronderstel ik. Of begrijp ik Marianne Thyssen niet goed waar ze zegt in Trends:

“Thyssen wijst er op dat niet enkel de cijfers van tel zijn. Het begrotingsontwerp moet ook aangeven hoe de geplande maatregelen bijdragen tot de realisatie van de sociaaleconomische strategie Europa2020 (zie link hieronder) . Lidstaten in een procedure voor buitensporig tekort, zoals België momenteel, moeten bovendien een partnerschapsprogramma opstellen met een aantal prioriteiten om de concurrentiekracht te versterken en structurele zwakheden aan te pakken.”

Of met andere woorden: we zullen inleveren tot we op gelijke voet staan met de zeuro-landen. En wie nog durft te kijken naar Griekenland, Spanje, Italië, Portugal of Cyprus zal misschien beseffen dat het hoogtijd is om dit EU-gedrocht weg te stemmen. Zelf ken ik maar één partij dat niet meedoet aan de zelfvernietiging en dat is het VLAAMS BELANG. Al de rest rijdt ons in de vernieling.

Argusoog

 http://www2.vlaanderen.be/werk/Werkzin-e/20100330/Europa_2020.htm

1 gedachte op “In de brievenbus: stap dichter bij dictatuur

  1. Het Vlaams Belang heeft altijd goed onderbouwd de nadelen van het EU gedrocht aangekaart. Maar zoals het gaat in politiek is het geen kwestie van gelijk hebben, maar van gelijk krijgen, en dat kost soms tijd. Weer maar eens het bewijs dat het Vlaams Belang het bij het rechte eind had, zoals in zoveel zaken.

Reacties zijn gesloten.