In de brievenbus: pas op of…

MM900285281[1]Pas op of…

Nu gaat het totaal de verkeerde kant op. De laatste tijd horen we met de regelmaat van de klok dat een treinconducteur wordt aangevallen door ‘allochtonen’. In het Sint Pieterstation van Gent verandert dat in ‘Gentse makaranen’ of zoiets. Voor de treinbegeleider maakt het allemaal niet veel uit. Die wordt meestal afgevoerd naar het hospitaal met, in het beste geval hier en daar wat breuken of kneuzingen. Die krijgt in dergelijke gevallen een prima verzorging.

Maar nu hebben we te maken met een totaal ander geval van ‘agressie’. Zeker niet alledaags. Een treinconducteur vraagt aan ‘jonge allochtonen’ (niet in Gent dus) om hun vervoerbewijs te tonen. Normaal wordt dat niet gedaan uit ‘respect’ voor deze jongelingen. Die zijn dat niet gewoon om zo aangesproken te worden. Normaal laat de begeleider zich intimideren of incasseert hij enkele blauwe plekjes. Maar hier ontstaat er een geduw en getrek. En stel het u voor de treinbediende dreigt met een sleutel te slaan naar die achtergestelde mensen.

Gelukkig is daar een meer begoede jongen bij die alles met zijn zuurverdiende gsm op film kan zetten en verspreiden op Youtube. De gevolgen laten zich raden. Een diepgaand intern onderzoek bij de NMBS.

Was het wel noodzakelijk om hun ticket te vragen? HOE heeft de conducteur dat gevraagd? Heeft hij zich aanmatigend opgesteld? Ja natuurlijk, die onverlaat dreigt te slaan met een tang.  Die gooit die mensen zomaar uit de trein. Stel u dat even voor.  Gelukkig allemaal te zien op het filmpje van deze allochtone jongen.  Maar er is een kansje dat de NMBS deze aggresieve begeleider voor één keer niet zal bestraffen. Maar zulke zaken zijn niet voor herhaling vatbaar. Bij NMBS staat vriendelijke bediening hoog in het vaandel. En nu zoiets? “Pas op of ik sla met mijn tang, snottebel”!  Nee, dat hoort er niet bij.   Goed voor één keer!

Jos

1 gedachte op “In de brievenbus: pas op of…

  1. Dat hebben wij allemaal te danken aan de ” correcte democratische politici ” geen mens in een controlerende functie die zij job nog behoorlijk kan doen. Wie dat wel doet riskeerd een pakske slaag, of een negatief optreden op internet. En in het slechtste geval job kwijt.

Reacties zijn gesloten.