Zot zijn doet geen zeer

In Hannover gelden vanaf 1 april (geen aprilvis) nieuwe reglementen in de stad.

Zo mag de beschrijving “voetgangerszone” niet meer gebruikt worden. Volgens een groene madam, plaatsvervangende fractievoorzitster in de gemeenteraad, Ingrid Wagemann, moesten dringend de puntjes op de ‘i’ gezet worden. Het woord “voetgangerszone” is niet langer acceptabel: ten eerste omdat het de vrouwen (en alle andere geslachtsverwanten) discrimineert – een voetganger is een mannelijk wezen – en ten tweede omdat het woord “zone” aan een militair gebied doet denken.

Het woord “fietser” zit ook in het verdomhoekje. Heel de verkeerscode moet geslachtsneutraal opgesteld zijn: dus spreken we in de toekomst van personen die aan het verkeer deelnemen, personen die zich op hun voeten voortbewegen, personen die zich met de fiets verplaatsen enz.

Floriaan Terbeke

Bron: PI

3 gedachten over “Zot zijn doet geen zeer

  1. Met muggenziften schijnt men ook dik zijn kost te verdienen.
    Men zou denken dat die minirers:innen recht van de kleuterschool komen. Hier en in Nederland .

  2. Geslachtsloze verkeerscode? Een groene madam met complexen dus. En wat doet ze als ze de woorden ‘man’ en ‘vrouw’ tegenkomt? Die woorden zijn toch ook niet sekseneutraal? Het is best mogelijk dat ze het verschil niet kent tussen beiden.

  3. De correcte politieke denkers hun stoppen slaan helemaal door, in dit niet alleen in het apenland belgie ( kleine b geen schrijffout ).

Reacties zijn gesloten.