In de brievenbus: over een taalnuance met verreikende gevolgen

MM900285281[1]Wij moeten er nog niet te lang op wachten vooraleer de belgische dieven op pad gaan. Een variante op de Cypriotische bankroof is al in de maak. Di Rupo heeft al een ideetje in zijn kop. Eén nachtje erover slapen is al voldoende geweest.

Ook onze spaarcentjes zullen er moeten aan geloven. Wie zo dom is om ze nog langer op zijn spaarboekje te laten staan moet binnenkort niet komen janken. De spaarder die meer dan 1880 euro intrest per jaar opstrijkt zal het geweten hebben. Elke euro meer wordt belast met liefst 10%. Dat heeft Di Rupo van de PVDA en nu van de EU geleerd. Maar dat zat er al langer aan te komen. Niet voor niets hoorden we de laatste tijd met de regelmaat van de klok hoeveel er op de belgische spaarboekjes staat.

Vandaag komt de aap uit de mouw. De rooftocht (wat de regering “zoektocht” noemt) is ingezet. Voorlopig op de spaarboekjes die meer dan 1880 euro rente geven. Want stel u van die bedriegers/leugenaars/dieven maar niet teveel voor. Scrupules hebben die al lang niet meer. Straks is de kleine spaarder eveneens aan de beurt. Gisteren de unie, vandaag de federale regering, morgen de Vlaamse. Stelen doen ze allemaal. Dat laatste zal geruisloos gebeuren. Onze Pravda-gazetten zullen daar niet al teveel misbaar over maken. Die zijn dat allemaal normaal gaan vinden.

Argusoog

O ja ! Bijna vergeten: Wil u de unie-draak in stand houden? Wil u de transfers naar Wallonië in stand houden? Wil u de ‘verbruining’ ook ‘vergrijzing’ genaamd, mee betalen? Eén goede raad: stem dan massaal op één van volgende partijen. SPa, OVLD, N-VA, Groen PVDA of CD&V. U zal uw spaargeld zien smelten als sneeuw voor de zon. Veel succes gewenst!

http://www.gva.be/nieuws/economie/aid1352194/databank-moet-belastingontwijking-op-spaarkboekjes-bestrijden.aspx 

2 gedachten over “In de brievenbus: over een taalnuance met verreikende gevolgen

 1. Wie 1880 Euro RENTE heeft, moet er al warmpjes inzitten vermits de rente dat de mééste banken nog geven reeds ONDER de 1% gedaald is.
  Pure diefstal (!) vermits, op ‘t begin van ieder jaar, men een héle lijst krijgt van kleine aftrekposten voor het geheer van de spaarcenten…
  Veel beter ware de eigen “morele bezwaren” aan de kant zetten, EN investeren in de wapenindustrie… dàt zou jaarlijks een vet-gesmeerde smoutboterham kunnen opleveren.
  Helaas: “Wié heeft zo veel ping,ping,ping; wié heeft zoveel geld ?

 2. Hoe mooi is de mythe van Robin Hood ! Hij stal van de rijken om de armen te steunen. Wes Hardin kan daar ook van meespreken .Die mythe bestaat nog steeds maar in omgekeerde richting . De moderne Robin Hood-den zoals Wes-Barosso en Robin -Rompuy stelen van de armen , om het aan de rijken te kunnen geven. De grote bankiers kunnen nog altijd rekenen op een prima oprotpremie ! De naar geld stinkende Griekse reders betalen niets aan de belastingen , maar eerlijkheidshalve , moet gezegd , ze tonen wel begrip voor hun arme landgenoten. In ons fatherland zit het vol met regerende Robin Hooden. Nietsnutten zoals een Monseigneur Laurent , levende museumstukken zoals Fabiola , een sprookjeskoning en koningin die na 50 jaar , als blijk van minachting , nog bijna geen woord nederlands spreekt , een prinses die niet mag klagen over de pre van hare vent enz krijgen nog steeds aardig wat zakgeld , genoeg om helicopters , Ferraris en plezierboten te kunnen kopen. Het zijn spijtig genoeg de enigsten niet , nietwaar mijnheer De Gucht enz enz enz . Ze tonen eveneens begrip en medeleven voor hun minder fortuinlijke landgenoten zoals onze Coninck van’t vat in zijn toespraak , een voor hem moeilijk moment ….om niet in een schaterlach uit te barsten.

Reacties zijn gesloten.