Toch maar onder de matras?

fly2De zoektocht

Hou uw hart, maar beter nog uw spaarboekje maar vast, als je leest “de regering moet op zoek”. Dat geldt zowel voor de Vlaamse als de federale. Heeft Europa al wat geleerd van de belgen, dan is nu het moment aangebroken voor het omgekeerde. De nachtelijke roofoverval in Cyprus heeft menig oog doen open gaan. Zowel van de eurofielen als van de speurneuzen.

Detektiv / Clipart gratis, kostenlosDe Vlaamse regering moet op zoek naar 319 miljoen euro. Naar nieuws over de roofoverval op de spaarboekjes is het beetje zoeken in onze vermaarde gazetten. Die schijnen daar niet zo zwaar aan te tillen, integendeel. De beurzen en de buitenlandse pers denken daar anders over dan onze slapjanussen.  Reden temeer om als spaarder geen risico’s meer te nemen en uw centen bij de bank weg te halen. Maar dat voorlopig terzijde. De Vlaamse regering is op zoektocht. Muyters die zoals naar aloude gewoonte van niets weet, heeft horen zeggen dat de Vlaamse regering 300.miljoen zou moeten bijdragen aan de federale. Hij heeft dat in november 2012 eens eventjes horen waaien. “Maar de federale mag er niet vanuit gaan dat wij(Vlaamse regering) die financiering zomaar zullen overnemen”.

De N-VA-pappenheimers zo stilaan kennende mag Di Rupo al op beide oren slapen. Misschien dan wel geen 300 maar alvast 200 miljoen. Muyters verkoopt dat later wel als een succes. Honderdvijftig miljoen verdiend, want 300 – 200 = 150 volgens het rekenwonder Philippe. Nochtans, ”er zal geen euro naar de federale overgeheveld worden”, sprak de grote staatsman BDW op het familiefeest te Bokrijk. In geval dat toch zou gebeuren “zal dat zonder N-VA in de Vlaamse regering zijn”. We wachten het dus met een visademke af wanneer de N-VA de Vlaamse regering zal verlaten…en hoelang het duurt vooraleer ze er terug in zit!

De vlieg

1 gedachte op “Toch maar onder de matras?

  1. De goedgelovige Vlaming die dacht dat N-VA een volwaardig alternatief zou zijn voor het Vlaams Belang is er aan voor zijn moeite. Dagelijks zijn er voorbeelden dat N-VA niet wakker ligt van Vlaamse onafhankelijkheid, en het federale geklungel blijft steunen. Ik wacht nog steeds op een “objectieve” journalist ( als die er al mocht zijn ) die eens een boompje op zet van de onbetrouwbare N-VA.

Reacties zijn gesloten.