In de brievenbus: kleuterzender wordt sportzender

MM900285281[1]In de brievenbus

Geachte redactie

Vanmiddag tussen de soep en de patatten met één oog even naar het nieuws op tv gekeken.  Op VTM.  Tot de 8ste minuut en 47 seconden voetbal.  Kan men dit nog een nieuwsuitzending noemen?  Als ze bij de kleuterzender om 1 uur ‘s middags sport willen uitzenden, voor mij niet gelaten, maar dan moeten ze het ook zo aankondigen.  Dat belooft voor de volgende weken.

Werd gevolgd door het trieste verhaal van de man, een gemeenteraadslid voor Groen in Koekelberg, die zijn kinderen doodde en vervolgens zelfmoord pleegde.  En toch was het zo’n brave man. Stel u dit scenario eens voor met een VB-mandataris.  Zou er  medelijden getoond worden?  Zou hij ‘een brave man’ genoemd worden of zouden de media de wanhoopsdaad vertalen als de ‘extreme’ neigingen van fascisten die zelfs hun kinderen naar het leven staan?

De rest van het nieuws heb ik niet meer gevolgd.  De volgende dagen ook niet.  Ik vind het belangrijkste wel op het internet.

Johan D.

2 gedachten over “In de brievenbus: kleuterzender wordt sportzender

  1. @Johan D. voor mij zijn sinds enkele jaren zijn de nieuwsuitzendingen op TV zeer zeldzaam geworden. Spijtig is ook dat de nieuwsmededelingen van de geschreven pers dezelfde misleidende berichtgeving de wereld insturen. Ik merk aan mijn familie dat deze hersenspoeling toch zijn linkse vruchten afwerp. Het kost mij tegenwoordig veel moeite om deze data te weerleggen en hen aan te manen tot een kritisch denken.

    • Beste Jean Marie, en Johan.
      Ook bij ons komt sinds zeer lange tijd geen van beide zenders (0000 en VTM) nog in aanmerking oom het netvlies en de pupil te bevuilen met linkse, en niet objectieve berichtgeving. Als een van beide zenders het dan toch even haalt is dit al zappend, of op aanraden van de Golfbrekers redactie zoals onlangs het stukje over de oostfronters (canvas). ATV wordt hier ook doorgesharst net zoals het toilet.

Reacties zijn gesloten.