In de brievenbus: Joodse school moet verhuizen

MM900285281[1]In Brussel dreigt de oudste joodse school te verdwijnen. De Maimonides-school, gelegen in het hartje Brussel, kampt met enorme schulden.

De school gaat sluiten of zal verhuizen want de moslims bedreigen de schoolgaande joodse leerlingen. Nochtans passen zij zich zoveel mogelijk aan de omgeving aan. Zij kleden zich westers, want een keppeltje is al voldoende om aangevallen te worden.

Joodse school Maimonides aan de Poincarélaan

Joodse school Maimonides aan de Poincarélaan

Nogal vreemd dat je nooit hoort dat een Jood een moslima aanrandt omwille van haar hoofddoek. Het omgekeerde is schering en inslag waardoor de school in het beste geval verhuist. De moslims hebben zoals in alle Europese steden het centrum gewurmd. Niet alleen de Joden, maar vooral toch zij, voelen zich er niet meer veilig. De situatie op de Pointcarélaan is voor de school niet meer houdbaar. De meeste Joden hebben het centrum verlaten en zijn naar de betere randsteden getrokken, waar de Anciauxs gehuisvest zijn.

In hun plaats komen de islamitische migranten het centrum van Brussel bezetten. De oorzaak van de volksverhuizing is het Gazaconflict. Dat conflict heeft geleid tot een onveiligheidsgevoel bij de Joden, na verschillende aanrandingen gepleegd door moslims.
Maar dat is geen exclusief Brussels probleem. Alle westerse steden waar Joden wonen kampen met dezelfde problemen, of liever alle Joden in westerse steden kampen met onveiligheid. Dat is geen kleine nuance.

Want de vraag stelt zich: “wat doen de westerse steden om de Joden te beschermen?”  Mij lijkt het dat het westen de ogen sluit voor de misdaden die tegen het joodse volk worden begaan.  We lezen de laatste tijd meer en meer dat de Joden de oorzaak zijn van het conflict in de Gazastrook. Meer en meer worden ze als de agressor afgeschilderd in het westen. Meer en meer krijg ik de indruk dat het westen een sfeer creëert die aanstuurt op de volgende holocaust. Maar een goede raad: beticht hen daar niet van want hun verontwaardiging zal niet te beschrijven zijn.  Maar intussen laten ze de moslims toch maar begaan.

Meer nog, vandaag lees ik ergens dat de Nederlanders een boycot gaan invoeren op joodse producten. Je moet het maar doen. Krijgt u ook de indruk dat bij onze politici “schijnheiligheid” een tweede natuur is geworden ? Wanneer een boycot tegen goederen uit de islamlanden? O ja, ik vergat de olie, waarmee ze de moslim-asielzoekers insmeren en Europa binnenschuiven. Schijnheiligheid troef. De westerling is een hypocriet kruipdier geworden. Zelfs de enige bufferstaat, Israël, moet aan de schijnheiligheid geloven omwille van het smeer.

Argusoog

Nvdr: Wij zijn het niet helemaal eens met de mening van Argusoog.  Wij zien zo’n boycot ietsje genuanceerder.  De vijgen en de dadels mogen vanzelfsprekend het land nog binnen, maar de mispels op twee benen zouden best aan de grens geweerd worden terug naar de zandbak. 

Wie het Engels machtig is kan er hier meer over lezen.

1 gedachte op “In de brievenbus: Joodse school moet verhuizen

  1. Dat is reeds lang geweten door iedereen . Wij zijn op de hoogte dat Joden voor bepaalde bevolkingsgroepen niet echt symphatiek zijn. Zelfs onze Coninck Van’t vat neem dit verschijnsel zeer ernstig .Hij had het in zijn meest recente speech op den TV over de Jaren Dertig….

Reacties zijn gesloten.