Immigratie brengt het Zwitserse federalisme in gevaar

Afbeeldingsresultaat voor schweiz föderalismusDe integratie der immigranten moet volgens het nieuwe wetsvoorstel de bevoegdheid der federale regering worden i.p.v. de kantons.  De beslissingsmacht der kantons wordt uitgehold.  Men vermoed hierin de voorzet naar de integrale toepassing van de EU-wetgeving.

3 gedachten over “Immigratie brengt het Zwitserse federalisme in gevaar

 1. Dat is voor mij erg emotioneel . Ik moet terugdenken aan die jeugdfilm indertijd
  ” Heidi in de bergen ” da’s afgelopen , gedaan , finito . In de toekomst , Fatima in de bergen, nog enkele jaren later ….in boerka met een alpenbel rond haar nek

 2. Over EU gesproken.
  Deze unie houdt zich momenteel een keertje bezig met onderwijs. Natuurlijk niet met het onderwijs in politiek correcte landen van de EU, maar met Hongarije.En ook daar niet met het onderwijs voor de hele bevolking, maar met één enkele universiteit. Juister gezegd met de Uni van een zekere joods Amerikaanse-Hongaar, de heer Soros. Deze speculant financiert heel veel, tenminste als het organisaties zijn die voor onrust kunnen zorgen. Black Lives Matter, is er één van. Ze zorgen in de USA al voor straatgevechten en dat is voor onze miljardair leuk meegenomen.
  Om die reden kijkt de Hongaarse regering met veel wantrouwen naar geschenken van Soros, zoals die Universiteit, iets wat de EU niet zint. Vandaar dat ze zich wat gaat moeien.
  Ik vind het zeer verstandig van de Hongaarse regering om met wantrouwen naar dat geschenk van Soros te kijken. Spijtig dat de Grieken dat nalieten toen ze het Trojaanse paard kregen. Ze hadden beter het paard in brand gestoken in plaats van hun stad te laten afbranden.
  Orban zal dit lesje kennen.

 3. Weerom dank zij mijn lijfblad Hagalil kom ik te weten dat die Orban eigenlijk een zakkenvuller is.

  In het artikel met als titel Orbans Ungarn, wordt er reclame gemaakt voor het boek van Paul Lendval, waarin deze één en ander verklaart.

  Hoe kon dat gebeuren? Hoe kon een man de democratie in Hongarije afbouwen? Hoe kon hij zich en zijn vrienden tot miljardairs maken?
  Paul geeft je de antwoorden.
  Viktor Orban was de zoon van een communistische functionaris. (Het zou me verwonderd hebben indien hij dat, naar buiten uit, niet geweest zou zijn want de Hongaarse Volksrepubliek, onder de leiding van de Sovjet Unie, duurde tot 1989). Hij ging in de politiek met het doel zich, zijn familie en vrienden rijker te maken. Dit doel heeft hij, met al de negatieve consequenties voor de meerderheid van de Hongaren, bereikt.
  En het is veel te hoffelijk en te voorzichtig als men Orbans koers als rechtsconservatief en populistisch beschrijft. Orban geeft ruimte aan de vijandigheid tegenover vreemdelingen en antisemitische tendensen. Hij past beter bij die Europese vereniging van rechtsextremisten, zoals een Marie Le Pen en een Strache.

  Doel van deze reactie is de hoop dat de lezers zich ver zullen houden van mannen à la Orban, zodat de democratie kan hersteld worden en Soros in Hongarije zijn onderwijs kan verder zetten.

Reacties zijn gesloten.