Oxford Universiteit geeft anti-racismeraad

Afbeeldingsresultaat voor thoughts crimeOxford Universiteit waarschuwt voor eerste tekenen van racisme:

“Geen oogcontact houden met anderen”

“Niet rechtstreeks met anderen praten”

“Vragen uit welk land iemand oorspronkelijk afkomstig is”

Volgens de Equality and Diversity Unit van de universiteit kunnen bovengenoemde verwerpelijke excessen beschouwd worden als “racial microaggression” die kunnen leiden tot “mental ill-health”.  In hun nieuwsbrief verklaart de gelijkheids- en diversiteits-adviesraad dat “sommige mensen die zulke zaken doen het misschien wel goed menen en waarschijnlijk ontzet zouden zijn als ze zich realiseren dat ze iemand beledigd hebben”.

Het moet ten allen prijze vermeden worden dat het effect van hun woorden of daden de indruk zou kunnen wekken dat de beledigde in kwestie als een negatief stereotype overkomt of… god beware… hier niet hoort te zijn.  Een beschuldiging gebaseerd op het vermoeden van een gedachtenmisdrijf.

Zo zie je maar waar een universiteitsopleiding allemaal goed voor is.

The Telegraph

1 gedachte op “Oxford Universiteit geeft anti-racismeraad

  1. Het is verboden na een aanslag ,de dader in de ogen te kijken ! Nooit aan hem vragen uit welk land hij afkomstig is ! Zeker niet rechtstreeks met anderen praten en niet uw blik in de richting van de dader werpen , zodat hij niet kan ervaren dat hij als negatief steriotype overkomt . Het betreft mogelijk een verward persoon die na de nodige behandelingen perfect terug in de maatschappij kan fungeren

Reacties zijn gesloten.