“Ik zweer… “

De Duitse regering heeft een nieuw plan in petto waardoor uitgewezen asielzoekers – illegalen dus – die nog steeds op het Duitse grondgebied verblijven, toch een mogelijkheid zullen aangeboden worden om gemakkelijker aan een verblijfsvergunning te geraken. Het is u hoogstwaarschijnlijk wel bekend dat ze frequent hun identiteitspapieren verliezen en iemand die zijn oorspronkelijk bestaan niet kan bewijzen die kan ook niet in zijn toekomstig bestaan bevestigd worden. Zo was het tot op heden.

De Duitse regering wil hen de mogelijkheid bieden hun identiteit te bewijzen door hen een verklaring onder ede te laten afleggen.

Ca. 250.000 buitenlanders worden op het Duitse grondgebied “geduld”. Een deel van hen, degenen die op 1.1.2022 minstens vijf jaar de Duitsers met hun aanwezigheid verrijkt hebben en die niet betrapt werden op misdrijven, zouden om te beginnen een jaar op proef kunnen verkrijgen. Voorwaarde: de persoon in kwestie moet een identiteit kunnen voorleggen. Twee vliegen in één klap: minder “illegalen” op het Duitse grondgebied en de uitbetaling der sociale uitkeringen zal vlotter verlopen.

Identitätsnachweis von Migranten: Ein „nicht zu unterschätzendes Sicherheitsrisiko“ für Deutschland – WELT