“Ik heb nog nooit een tomaat uit Spanje weten exploderen!”

Edeka geeft ongevraagd poco samenlevingsadvies.

foto van Weiße Rose Gemeinschaft.
foto van Weiße Rose Gemeinschaft.foto van Weiße Rose Gemeinschaft.
                       foto van Weiße Rose Gemeinschaft.

Een actie tegen racisme kwam als een boemerang terug in het poco gezicht van supermarkt Edeka. In het Hamburger filiaal Hafencity werden zaterdag alle geïmporteerde producten uit de rekken genomen. In de plaats kwamen borden, die ‘vreemdenvijandige’ klanten de ogen moesten openen.

“Zo leeg is een rek zonder vreemdelingen”“Ons assortiment heeft vandaag grenzen”“Dit rek is zonder verscheidenheid eerder oninteressant” stond er te lezen op de plakkaten in de lege rekken. Edeka verwachtte applaus en een toeloop van enthousiaste klanten na hun moedig initiatief.

Niet dus. Edeka werd de kop van jut. Ook op de sociale media, zelfs van de sympathi-santen der „Weißen Rose Gemeinschaft“, die zich sterk verzet tegen racisme en onverdraagzaamheid, logen de reacties er niet om. Spot en boe-geroep alom.

Arm misbegrepen Edeka, dat slechts wou aantonen dat een grote hoeveelheid van het assortiment uit het buitenland geïmporteerd wordt. Wat meteen inhield dat Edeka geen waarde hecht aan waren van eigen bodem. Een misnoegde klant: “Omgekeerd geredeneerd betekent dit dat Edeka in plaats van waarde te hechten aan de verkoop van regionale waren, van milieubescherming en van de zekerstelling van Duitse arbeidsplaatsen, er de voorkeur aan geeft goedkope invoerproducten te verkopen. Goed om weten en bedankt voor de eerlijkheid.”

Een bloemlezing reacties op facebook:

“Ik heb tot op heden nog geen banaan gezien die verkracht, bedriegt, moordt, drugs verkoopt.”
“Wat heeft internationale handel met racisme en discriminatie te maken? Jullie zijn verdomd stom. Knappe actie. Ik wens jullie een voorspoedig faillissement!”
“Het Bundeskriminalamt zou ook zo’n actie moeten voeren:…’Zo weinig zouden we zonder vreemdelingen te doen hebben!'”
“Een ongelooflijke suggestie! Wie de reisvrijheid van illegale immigranten, terroristen, buitenlandse verkrachters en andere criminelen aan banden legt, zal dus niets meer kunnen kopen. Prachtig, doe zo voort.”
“Ik heb nog nooit een tomaat uit Spanje weten exploderen. Of een augurk uit Nederland een vrouw verkrachten. Raar dat Edeka er prat op gaat producten van eigen bodem te verkopen. Waarom wordt er dan zoveel ingevoerd?”

Wochenblick

Edeka kwam vroeger ook al in het vizier.  Quasi alle supermarkten worden aan een privé uitbater verhuurd, met uitbuiting van het personeel – bio-Duits of import-werknemer – als gevolg.

 

 

1 gedachte op ““Ik heb nog nooit een tomaat uit Spanje weten exploderen!”

  1. Kijk het zwartepieten begint weer,en als de oppertjeef er zich mee gaat moeien zijn we helemaal klaar!!De pamperbende weet dan ineens helemaal niets meer,en dan wordt het van enerzijds,anderzijds en veel bla bla bla en ze beloven een onderzoek waar de burger nooit nog iets van hoort!!Gaan we nu werkelijk niets doen aan de islamisering???

    http://www.hln.be/hln/nl/40182/Aanslag-op-Ramblas-Barcelona/article/detail/3239908/2017/08/23/Spanje-ontkent-waarschuwing-geradicaliseerde-imam-uit-Vilvoorde-burgemeester-Bonte-valt-van-ene-verbazing-in-andere.dhtml

Reacties zijn gesloten.