Ik ben allergisch…

Ik krijg jeuk.  Boebels.  Mijn ogen tranen, zwellen op. Mijn keel wordt dicht geknepen.  Kom in ademnood.  Mijn hart slaat op hol.  Ik heb angst. Verlies het bewustzijn.  Anafylactische schok. Dringende maatregelen nodig. Haal mij weg.  Of verwijder de oorzaak.  Nù!

Steeds meer mensen lijden aan allergieën die dodelijk kunnen zijn.  De laatste maanden vielen er al slachtoffers in Parijs, Brussel, Nice, Anstadt, München… Artsen raden aan in eerste instantie de oorzaak van de allergische reactie uit de buurt van de patiënt te verwijderen of de patiënt in een allergie-veilige omgeving onder te brengen.  Wat quasi onmogelijk is sinds de allergieverwekkers zich overal kunnen bevinden.  De reactie kan zo sterk zijn dat ook sporen in de lucht tot een dodelijke anafylactische schok kunnen voeren.

De politiek moet ingrijpen met drastische maatregelen.  Geen ‘Kurieren am Symptom”. Allergieniveau 4 in het kwadraat.    Welke partij neemt het voortouw?

In het Zwitserse Lausen BL heeft de leiding van een kindertuin verboden dat er nog noten in eender welke vorm meegebracht worden.  Er werden immers twee kindjes ingeschreven die bij blootstelling – onder eender welke vorm – zouden kunnen sterven aan hun allergische reactie.  Lees meer…

 

 

3 gedachten over “Ik ben allergisch…

  1. Slecht nieuws voor de eekhoorntjes, raven en eksters INDIEN zij ooit een notenallergie zouden opdoen. 🙁

  2. De link naar het artikel lijkt niet te werken, daarom het volgende:
    Bestaat er zoiets als een psychische allergie? Hoe langer hoe meer mensen schijnen daar last van te hebben. De veroorzakers ervan kom je ook overal tegen.

    • Inderdaad. Het artikel is spoorloos verdwenen. Ook bij de bron.

Reacties zijn gesloten.