Hoe veilig zijn de atoomkoppen in Turkije?

 

Betoging bij de luchtmachtbasis in Incirlik, Turkije.  Eis: de Amerikaanse militairen moeten het land verlaten.

Op de basis, die door NAVO vliegtuigen mag gebruikt worden om vandaar bombardementen op I.S. uit te voeren, verblijven ca. 3000 Amerikaanse, een paar honderd RAF en 240 Duitse militairen. Ze voelen zich niet bepaald gerust sinds de Stars & Stripes-vlaggen verbrand werden, vergezeld van de gekende ‘Allahu Akbar’ kreten.  Noteer tussen de Turkse ook de groen-islamitische vlaggen van de godsdienst van de vrede.

Er werd het hoogste niveau van alertheid afgekondigd.  Niet overbodig vermits er raketten met atoomkoppen opgeslagen liggen: 90 stuks van het type B61 met een explosiekracht van 0.3 tot 170 kt.  Om het eenvoudig uit te leggen een vernietigingscapaciteit van 1000 Hiroshima-bommen!

High Alert

Rätsel um Bundeswehr in Incirlik

 

5 gedachten over “Hoe veilig zijn de atoomkoppen in Turkije?

  1. Ik denk wel dat erdogan dat ziet zitten ….een handeltje in atoombommen tussen de verheven leider en IS . Misschien worden ze zelfs in promotie aangeboden , twee kopen een gratis. Indien ik gelijk krijg…met ze’n allen terug naar af .We kunnen dan opnieuw beginnen met een knots en gekleed in een berenvel

    • Als er dan nog beren zijn Rene, of we kunnen in onze blote lopen.

  2. Er liggen ook nog (een onbekend aantal) in Pakistan, achtergelaten door de Engelsen “van in de tijd” dat die “Paki’s” nog gezond verstand hadden (en niet massaal achter de groene vlag van de is*** liepen).

  3. Die vraag kunnen we bij verschillende landen stellen.
    Dat ze de Yanks uit hun land willen verwondert me niet. Dat ze de Britse vlag niet verbrand hebben, verwondert me wel. Die hebben tenslotte hun spoorlijn, de Hejaz Railway tot sloop herleid.
    Wellicht redeneren ze: het is maar het kleine broertje van grote broer Yank en de moeite niet waard.

Reacties zijn gesloten.