“Ieder mens heeft recht op zijn eigen angst”…

“Maar waar ie scheef gaat is, als ik gedwongen wordt om mij te laten inenten om jouw angst weg te nemen. Dan kom je in de zone waar het democratische rechtsbeginsel in het gedrang komt en de medisch ethische code wordt geschaad en dat is waarom ik hier vandaag zit bij blckbx in de studio”.

Eén gedachte over ““Ieder mens heeft recht op zijn eigen angst”…

 1. Sinds ik de (gratuite) slogan hoorde ‘Je doet het voor een ander’ en ‘We doen het samen’ voelde dat ongemakkelijk aan en heb ik mij afgevraagd: wat klopt er niet aan deze, op het eerste zicht, aanvaardbare gedachte.
  Niet laten vaccineren is asociaal wordt gezegd, want je doet het voor de ander, voor het collectief, voor de volksgezondheid.

  Dan stel ik mij de volgende vragen:
  Wie is die ander?
  ‘Je doet het voor het collectief (de volksgezondheid)’. Maar wat nu als die ander en dit collectief fout zitten? Dat zou trouwens niet de eerste keer zijn in de geschiedenis
  Waarom zou ik mij dan moeten aanpassen aan een verdwaald collectief?
  Volksgezondheid is tenslotte de gezondheid van ieder individu.
  Waarom moet ik als gezond persoon bewijzen dat ik gezond ben? Ik ben gezond tot het tegendeel bewezen is en niet omgekeerd.
  Waarom zou dan een gezond persoon asociaal zijn?
  Autonomie en zelfbeschikkingsrecht zijn fundamenteele mensenrechten. Waarom zou ik die nu moeten opgeven?
  Waarom heeft iemand die mij niet kent (een bureaucraat of politicus) het recht mij als asociaal te omschrijven? Op basis waarvan?
  Je moet solidair zijn, wordt er geroepen. Maar wat is solidariteit? Solidariteit kan er enkel zijn in onderling overleg en wederkerigheid. Eendimensionale ‘solidariteit’ is niets anders dan dwang.

  Met woorden spelen, die een andere betekenis krijgen dan wat ze eigenlijk lijken te zijn. Ook vandaag weer een lucratieve bezigheid. We zullen Orwell er maar niet meer bijhalen zeker.

Reacties zijn gesloten.