2 gedachten over “Hoe omgaan met moslim terrorisme

  1. Je kan misschien beter de musea bezoeken met helm, veiligheidsbril, kogelvrije vest, en veiligheidsschoenen. dan zit je al een stukje in de “goede” richting.

  2. Om in vrede te leven, zonder angst voor terrorisme en het omgaan met moslims, daarvoor emigreer je best naar Albanië. Ik weet het uit een getuigenis van Anna Cohen. Engels zei het al: die fortschrittlichste bürgerlich demokratische Beweging auf dem ganzen Balkan, vindt je in Albanië. (De meest vooruitstrevende burgerlijk democratische beweging op de ganse Balkan). In haar getuigenis wordt dit nog even benadrukt.
    ‘Albanië is een land van verschillende religies, joods, mohammedaans en christelijk.
    Twee derde is moslim, verdeeld over 2 grote geloofsgemeenschappen. Bij de christelijke Albanezen is er eveneens een splitsing in orthodoxe en katholieken. Dat leidde naar een hoge graad van religieuze verdraagzaamheid en ook een religieus samenleven. In Albanië is het woord anti-semitisme onbekend.
    Anna is in Albanië geboren en opgegroeid. Ze heeft zich steeds een Albanese gevoeld van joodse origine. Zij en haar familie hebben er zich steeds thuis gevoeld. Dat we joden waren speelde hoegenaamd geen rol. Ook onder Enver Hoxha bleef die vrijheid. We hebben bij een mohammedaanse familie voor het eerst een Ramadan Bajram meegemaakt, door die religieuze verdraagzaamheid. Het was wonderbaar. Die mensen hebben ons behandeld als hun eigen familie. Nadien werd ons nog eten toegestuurd: Baklava en Pilav, heerlijk. Albanië en de Albanezen waren fantastisch.

    Anna is niet in Albanië gebleven, maar is momenteel tandarts in New York. Niettemin blijft haar hart in Albanië en wijst ze ons de weg naar een vredevol leven.

Reacties zijn gesloten.