“Hier toont de islam een modern en open gezicht”

Hoe prachtig een verblijf in één der Prachtlanden kan zijn, kunt u aan de hand van dit feitenverslag vaststellen.  Een jonge Noorse vrouw beleefde en beleeft er haar ergste nachtmerrie.

Uit een reclameslogan voor reizen naar  Dubai: “Hier kan men beleven hoe het er in een gematigd islamitisch land kan uitzien.  Hier kent de vooruitgang geen grenzen.  De islam toont hier een modern en open gezicht.”

Marte Deborah Dalelv (24) zal daar wel een andere mening over hebben.  Ze werd verkracht en moet daarvoor 16 maanden de gevangenis in.  “Het kan niet meer erger worden“, zegde ze na het vonnis, “ik moet hier ruchtbaarheid aan geven.  Ik moet buitenlanders op de gevaren van dit land attent maken.”

Marte Deborah Dalelv, 24, brachte in Dubai eine Anzeige zur Haft - und wurde selbst verurteiltMarte werkte sinds 2011 als binnenhuis-architekte in Qatar: een droomjob met alle drie maanden snoepreisjes.  In maart trok ze samen met collega’s voor zakelijke meetings en een afsluitend feestje naar Dubai.  Een collega bracht haar – als volmaakte cavalier – naar haar kamer en ze werd door hem verkracht.  Ze ging naar de hotelreceptie en vroeg de politie te verwittigen.  De hotelmedewerker vroeg haar nog of ze wel zeker was dat ze de politie erbij wou halen.  “Uiteraard wil ik dat,” antwoordde ze, “dat is toch vanzelfsprekend!”

Ze werd door een medisch team onderzocht om de verkrachting te kunnen vaststellen.  Ze moest een alcoholtest afleggen.  Openbare dronkenheid is ook strafbaar.
Daarna werd ze gearresteerd wegens buitenechtelijk geslachtsverkeer en vier dagen vast gehouden.  Woensdag volgde de veroordeling.  Normaal wordt dit islamitisch strafrecht niet uitgeoefend op toeristen en duizenden westerse arbeidnemers in Dubai.

In de gevangenis kon ze van een medegevangene een gsm lenen en ze slaagde ze erin haar stiefvader in Noorwegen opde hoogte te brengen.  Die schakelde de Noorse diplomatieke vertegenwoordiging in Dubai in.  Die diplomaten wist haar vrij te krijgen en kreeg de toelating dat ze in het Noors Zeemanshuis in Dubai mocht verblijven.  Daar wacht ze nu op het proces in beroep dat iop 6 september gepland is.  Zonder pas, met weinig geld.  Haar baas heeft haar ontslagen wegens “onfatsoenlijk gedrag”, want verkrachting in Dubai, dàt bestaat niet!

De dader, haar verkrachter, werd wegens buitenechtelijke sex –  niet wegens verkrachting – en alcoholgebruik tot 13 maanden veroordeeld .  Marte, het slachtoffer, kreeg 16 maanden celstraf, 3 maanden méér.

De overheid in Dubai gaf geen commentaar; vanuit Noorwegen kwam harde kritiek.  Het is niet de eerste keer dat in de Emiraten slachtoffers van seksueel geweld veroordeeld worden.
Nog meer uit de reclameslogan voor Dubai: “… het is in elk geval ook een goede gelegenheid de islam een klein beetje beter te leren kennen en te leren begrijpen.”  
Daaraan kunnen we niets toevoegen.

Floriaan Terbeke
Bron: diverse internationale media

4 gedachten over ““Hier toont de islam een modern en open gezicht”

  1. Het volk krijgt wat het verdient.

    De Noorse had kunnen weten hoe het er in dat soort shitholes aan toe gaat. In ieder geval weet ze het nu. Afwachten is hoe de Noorse MSM met dit onderwerp omgaan, want ja… zou Breikik nu dan toch een punt hebben? Waarschijnlijk volgens hen niet want verkrachtingen en Noorwegen door FYA’s worden in Noorwegen ook niet belicht.

    Ik ben benieuwd of Marte in het vervolg nog reclame voor OIC landen zal maken… Immers, stupid is, stupid does… Dat geldt des te meer voor multiculteralisten!

  2. Ze ging vrijwillig mee naar zijn kamer in het holst van de nacht, wat zou je zelf doen? Niet alle landen zijn zo naief als de westerse.

    • De berichten zijn hierover gemengd. Hij bracht haar naar haar kamer omdat ze teveel gedronken had. Hij bedreigde haar, nam haar kleren weg. Verschillende bronnen bevestigen dit. Hij werd slechts schoorvoetend aangehouden, terwijl zij onmiddellijk door de politie, nadat ze klacht had neergelegd, vier dagen de gastvrijheid van justitie mocht genieten. Zijn nationaliteit wordt angstvallig geheim gehouden. Wij concluderen daaruit dat het geen Noor of andere westerse man is, want dat zouden ze maar al te graag aan de grote klok gehangen hebben. Wat er ook van zij: we zijn het eens met lezers-reageerders, die het wel bijzonder lichtzinnig vinden van Marte, of enige andere vrouw, te willen geloven in een islamitisch rechtssysteem. Blijf daar weg, is ons devies, je hebt daar niets verloren. Maar dat doet niets af aan het feit dat men als slachtoffer geen gevangenisstraf “verdient”.

  3. wat er ook aan de hand was ,verkrachting kan in een beschaafd land geenszins geduld worden amen en uit

Reacties zijn gesloten.