Het Zwitsers model

Volgens recente berichten hebben Slowaakse hulporganisaties de belgische regering en de stad Gent gewaarschuwd voor een nieuwe, massale instroom van Romazigeuners. Dat deze volksverhuizing zich uitgerekend richting België in gang zet, hoeft niet te verbazen.

Dit land staat bij de Romagemeenschap in Oost-Europa immers al jaren bekend als het land van melk en honing. Dat imago werd – en wordt – nog versterkt door het Vlaams integratieplan voor Romazigeuners van N-VA-minister Bourgeois, dat eerder in landen als Bulgarije, Roemenië en Slowakije werd geïnterpreteerd als een uitnodiging om naar onze contreien af te zakken.
We kunnen niet langer om de vaststelling heen dat Oost-Europa in toenemende mate zijn minderheidsproblemen naar West-Europa exporteert. Tijdens een recent bezoek aan Duisburg, dat sinds enkele jaren gebukt gaat onder een onophoudelijke toestroom van Romazigeuners uit Oost-Europa, stelde de Europese Commissie hulp in het vooruitzicht voor steden die met een grote Roma-inwijking worden geconfronteerd. Die hulp (programma’s voor armoedebestrijding, integratieprojecten,…) is echter weinig meer dan symptoombestrijding en zendt bovendien een verkeerd signaal uit. De problemen van Oost-Europa moeten immers niet in steden zoals Gent of Duisburg worden opgelost, maar in Oost-Europa zelf.

Het sociaal toerisme moet stoppen.  Met andere woorden: het vrije verkeer van personen moet herbekeken worden.  Vol is vol en op is op.

Waarheen kunnen wij trekken als we leeggemolken zijn?  Komt er misschien nog een uitbreiding van de euthanasiewet voor pensioengerechtigden?  Ditmaal niet slechts voor degenen die ze niet meer allemaal op een rij hebben?

U ziet Johan Deckmyn (2010) in antwoord op het Romaplan van Bourgeois:

1 gedachte op “Het Zwitsers model

  1. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat heel die troep Roma (mantica) afzakken naar Gent , het land van Termont , de wilde weldoener , de Efteling van de kansarmen ….. Het kot van President Peeters heeft al , vermoedelijk , een multicultureel bezoek gekregen . Wie is de volgende ? hopelijk niet een hardwerkende Vlaming , waar feitelijk niets te rapen valt . Wat denk je van Termont, die gaat wel verschieten maar tenslotte begrip tonen voor hun cultuur , wat een tijdje geleden door een rechter bevestigd werd .Keuze genoeg al die groenen , roden , geef ze dankbaar de gevolgen van hun naastenliefde-politiek . Ze zullen echt niet kwaad worden want dan slagen zij hun eigen ruiten in !

Reacties zijn gesloten.