Het is wachten op de messias

RouhaniBWij hebben op Golfbrekers al bericht over de “gematigde” Iraanse president Rouhani (wordt ook Rohani gespeld).  Collega-blogger Xander zet in dit artikel de puntjes op de ‘i’.

Iraanse president Rohani draagt zijn verkiezing op aan de Mahdi

Duizenden Palestijnen demonstreren in Ramallah voor komst Mahdi, oprichting islamitisch Kalifaat en wereldwijde invoering van de Sharia

Rohani  zegt zijn verkiezing aan niemand minder dan de islamitische messias, de Mahdi, te danken te hebben.

De nieuwe Iraanse president Hassan Rohani heeft zijn overwinning opgedragen aan de Twaalfde Imam, de islamitische messias, de Mahdi, die volgens de moslimtheologie aan het einde der tijden zal verschijnen om Israël te vernietigen, het Westen te verslaan en die de islam over de hele wereld zal doen zegevieren. Door Rohani als ‘gematigd’ te presenteren is Iran er opnieuw in geslaagd om het Westen te misleiden, ondanks een groot aantal bewijzen dat de nieuwe president precies dezelfde extremistische koers volgt als opperleider Ayatollah Khamenei.

‘Deze overwinning, dit epische verhaal, komt zonder twijfel door de goedgunstigheid van de laatste Islamitische messias, Imam Zamam (Mahdi), en de maatregelen die zijn genomen door de opperleider, met name zijn leiding en woorden,’ zei Rohani vorige week vrijdag. De krant Kayhan, de belangrijkste mediapublicatie van het regime en de spreekbuis van Ayatollah Khamenei, weidde afgelopen zaterdag zijn hoofdartikel aan Rohani’s uitspraak.

In de Westerse media werd de verkiezing van Rohani hoopvol begroet. Met de zogenaamd ‘gematigde’ president, voormalig hoofdonderhandelaar namens de Islamitische Republiek, zou een nieuwe dialoog mogelijk zijn, waardoor er mogelijk een compromis kan worden gesloten over het omstreden Iraanse nucleaire programma.

Met succes het Westen misleid
De feiten laten echter een totaal andere Rohani zien, een man die al jaren een belangrijke rol speelt in de misleidende politieke tactieken van het Iraanse regime. Khamenei stelde hem in 2003 aan als hoofdonderhandelaar over het nucleaire programma. Hij slaagde erin meer VN-resoluties te voorkomen door akkoord te gaan met het opschorten van delen van dit programma. Volgens het Internationale Atoom Energie Agentschap was dit echter een misleiding en is Iran op andere locaties onverminderd verder gegaan.

In 2008 gaf Abdollah Ramenzanzadeh, voormalig voorzitter van het parlement en minister onder president Khatami, inderdaad toe dat Rohani erin geslaagd was ‘een overeenkomst over het opschorten van verrijking te sluiten, terwijl we gewoon alle noodzakelijke onderdelen voor onze nucleaire activiteiten bleven importeren. We voerden ons beleid op twee fronten: het openlijke front betrof het voortzetten van de onderhandelingen en het weren van de Amerikanen hierbij. Het geheime front was het voortzetten van onze nucleaire activiteiten.’

Rohani een regime getrouwe extremist
Ook uit diverse publieke verklaringen blijkt dat Rohani een aan het regime getrouwe extremist is. De studenten die in 1999 in opstand kwamen tegen de regering noemde hij ‘veracht en minderwaardig… Als we hun rellen niet hadden voorkomen, dan zouden onze mensen ze in stukken hebben gehakt.’ In 2009 gingen miljoenen Iraniërs de straat op om te protesteren tegen de verkiezingsfraude waardoor Mahmoud Ahmadinejad president kon blijven. Rohani noemde deze demonstranten ‘tuig’ dat in bedwang moest worden gehouden.
Sinds 1989 fungeerde Rohani als vertegenwoordiger van de Ayatollah in de Opperste Nationale Veiligheid Raad, wat onderstreept dat hij altijd tot de kern van het Iraanse regime heeft behoord. Rohani had zitting in deze Raad toen in 1994 werd besloten een Joods gebouw in Buenos Aires op te blazen, waarbij 85 mensen, het merendeel Joden, om het leven kwamen.

‘Geen genade voor de baarmoeder van een moeder’
De al vaker ter sprake gekomen overgelopen hoge inlichtingenofficial van de Iraanse Revolutionaire Garde voorspelde een week vóór de verkiezingen dat Rohani zou gaan winnen. Hij legde uit dat het regime voortdurend een vals beeld creëert van verschillende stromingen in het politieke systeem, alsof er inderdaad conservatieven en gematigden zouden bestaan. Het doel hiervan is het misleiden van het Westen om zo opnieuw meer tijd te winnen om het kernwapenprogramma van het land voort te zetten. Zodra Iran een compleet arsenaal kernbommen kan presenteren, zal het Westen ‘plotseling’ voor een voldongen feit worden gesteld.
Ayatollah Movahedi Kermani feliciteerde tijdens zijn vrijdagpreek Rohani met zijn verkiezing, en zei dat ‘voordat Imam Zaman (Mahdi) zal verschijnen, de strijd het toppunt zal bereiken… in dat gevecht zal er zelfs geen genade zijn voor de baarmoeder in de buik van een moeder.’

Duizenden Palestijnen demonstreren voor Kalifaat
In de eerste week van juni demonstreerden duizenden Palestijnen in Ramallah voor de oprichting van het islamitische Kalifaat en de komst van de Mahdi. Onder hen bevonden zich veel studenten van de Palestijnse Bir-Zeit Universiteit, die jaarlijks grote sommen geld uit Europa en de VS ontvangt. Tijdens de demonstratie zeiden sprekers dat de gelovigen hun Westerse levensstijl moeten opgeven en zich uitsluitend op de islam moeten richten. Ook werden de Palestijnen opgeroepen om ‘Palestina te bevrijden van de gehate Joden’ en de mensheid van ‘de ketenen van het kapitalisme.’
Er was zelfs een heuse ‘Mahdi-kandidaat’ aanwezig: Ata Abu Rashta, die volgens zijn Hizb at-Tahrir (Partij van Bevrijding) de moslims zal verenigen en wereldwijd de islamitische Shariawetten zal invoeren.

Mahdi zal wereld onderwerpen aan de islam
Shi’iten, maar ook veel Soennieten, geloven dat de Mahdi nog in deze eindtijd zal verschijnen en daarin zal worden bijgestaan door Issa (de islamitische versie van Jezus). Om zijn verschijning mogelijk te maken is het noodzakelijk dat de moslims oorlog voeren tegen Israël en de Joden uitroeien. Dan zal de Mahdi de hele wereld veroveren en iedereen die weigert zich te bekeren tot de islam vermoorden. Veel analisten zijn van mening dat dit de reden is waarom Iran een groot arsenaal kernwapens wil bouwen.
(1) World Net Daily
(2) Arutz 7

http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/06/Iraanse-president-Rohani-draagt-zijn-verkiezing-op-aan-de-Mahdi

4 gedachten over “Het is wachten op de messias

 1. Het is 5 na twaalf we moeten ons wapenen en organiseren tegen de islam, als het niet voor ons noodzakelijk is, is het noodzakelijk voor onze klein kinderen.

 2. Het zou niet de eerste maal zijn dat ongelovigen een messias aan een kruis nagelen. De eerste keer was het een vergissing maar nu…. zijn laatste woorden zouden zijn Allah vergeef het hun want ze weten heel goed wat ze doen
  Rohani…onozelaar …moet ge daar in Engeland gestudeerd hebben

  • Ik denk niet dat hij een onnozelaar is ,integendeel een heel gevaarlijk heeerschap

 3. Zoals Golfbrekersvriend Rene schrijft, heeft Roghani ook in Engeland gestudeerd, en kènt dus voldoende de mentaliteit van de Europeanen.
  Een onozelaar is hij geenszins, want hij gebruikt zijn kennis over “het Westers denken” om héél de “Westerse wereld” een mistgordijn voor de ogen te spuiten.
  Het is hem PRIMA GELUKT, want de mondiale persmuskieten zijn allemaal in zijn web, die hij achter zijn mist gespannen had, met open ogen ingevlogen.
  “Gematigde moslim” ?… ammehoela. 🙁

Reacties zijn gesloten.