“Het is tijd om eruit te treden”

EUSSRHet is tijd om eruit te treden

Nigel Farage wordt niet meer bekeken als een marginaal verschijnsel in de Britse politiek.  Enkele dagen na zijn verkiezingssucces maakt de conservatief Nigel Lawson, voormalig minister van Financiën (chancellor of the exchequer) onder de regering van Margaret Thatcher van 1983 tot 1989, bekend dat hij zich aansluit bij de anti-EU-stroming.  Nochtans was hij in 1975 een voorstander van toetreding tot de EU.  Hij zal bij een stemming vóór de uitstap uit de EU kiezen.  Twee van zijn conservatieve  collega’s hebben bevestigd ook tegen de EU te stemmen.

In een opiniestuk in The Times legt hij uit waarom een uittreding, een Brexit, zich opdringt:  hij vindt dat het V.K. steeds vaker gemarginaliseerd wordt en door de eurozoneleden weggestemd wordt maar hij is wel bezorgd om een eventueel economisch verlies.  Hij houdt rekening met een zekere economische kost, wellicht tijdelijk, en het verlies van een aantal geringe voordelen als lid van de eenheidsmarkt.  Maar hij meent dat de economische voordelen op termijn de kosten van de uittrede aanzienlijk zullen overtreffen.
En hij is meer dan duidelijk: de EU is een bureaucratisch monster geworden.

De liberaal-democratische vice-premier Nick Clegg reageerde daarop met de vrees te uiten dat een Brexit de grensoverschrijdende samenwerking tegen criminaliteit zou vernietigen en 3 miljoen jobs zou bedreigen.
Wij menen dat de Britten het volste recht hebben de deur van het EU-spookpaleis achter zich toe te gooien.  Dan kunnen ze ook hun grenzen beter beveiligen, wat dan zal resulteren in minder migratie, minder criminaliteit, minder samenlevingsproblemen, minder sociale uitkeringen… waardoor de vrees van Nick Clegg grotendeels ontkracht wordt.

Floriaan Terbeke

Bron: http://uk.reuters.com en thetimes.co.uk

1 gedachte op ““Het is tijd om eruit te treden”

 1. Wij zullen ook die weg gaan volgen want het wanbeleid van die EU bende tart elke verbeelding.
  Het volgende punt moet dan zijn: de vreemdelingenproblematiek.
  Alle vreemdelingen die hier rondlopen en niet kunnen voorzien in eigen onderhoud verplichten terug te keren naar homeland want dat financieel onderhouden moet stopgezet worden.
  Dat heeft volgende voordelen:
  a- minder overlast
  b- minder geweld en criminaliteit
  c- minder gevangenissen

Reacties zijn gesloten.