“3 op 4 Brusselaars is van buitenlandse afkomst”

 “3 op de 4 Brusselaars is van buitenlandse afkomst”

In een dossier genaamd SOS Brussel uit Le Soir bezorgdheid over Brussel die verandert in een “smeltkroes”. Volgens de krant kan de stad “nauwelijks het hoofd bieden aan de etnische diversiteit”. 75,6 procent van de Brusselaars is afkomstig uit immigratie, in de Belgische hoofdstad komen drie keer zoveel mensen met buitenlandse wortels voor als in heel Wallonië en vijf keer zoveel als in Vlaanderen, schrijft de Franstalige krant. Dit percentage zal naar verwachting in 2023 de 83 procent overstijgen.

De Belgische sociologe Corinne Torrekens legt in de krant uit:

“Brussel wordt steeds kosmopolieter en multicultureler. Deze realiteit wordt niet vaak gezien als een verrijking, maar eerder als een probleem. Brussel blijft een etnisch gesegregeerde stad waar een wereld van verschil bestaat tussen het leefniveau in de wijken met expats en Europese ambtenaren en de volksbuurten waar vooral immigranten en immigrantenkinderen wonen.”

Bron: http://www.presseurop.eu/nl; http://pdf.lesoir.be/

1 gedachte op ““3 op 4 Brusselaars is van buitenlandse afkomst”

  1. Loontje komt om zijn boontje. De Franstaligen hebben immigratie altijd verwelkomt als een wapen in hun strijd tegen Vlaanderen. Ze zullen het als een boemerang in hun gezicht terug krijgen.

Reacties zijn gesloten.