Het is maar een peiling

De bronafbeelding bekijken

Vertrouw geen opiniepeiling, die je niet zelf vervalst hebt. Twee peilingen, twee merkwaardig verschillende resultaten vooral wat de gehate AfD aangaat.

Bij de zgz. “kanselierszender”, n-tv, valt de AfD terug op 11%, de Groenen groeien.
“Voor de AfD en de SPD liggen de kaarten in de opiniepeilingen niet goed. Volgens de actuele RTL-n-tv-barometer verliest de grootste oppositiepartij 1% en komt op 11%, het slechtste resultaat sinds midden januari 2018. Ook de SPD zakt verder weg naar 14%, nadat de partij zich drie weken lang op 15% heeft kunnen houden. Bij de laatste Bundestagsverkiezingen bereikte de AfD 12.7%, de SPD 20.5%. De Groenen groeien weer, een winst van 1% , zoals eveneens de Linke die op 9% zou komen, 1% winst in vergelijking met verleden week. CDU/CSU blijven stabiel met 32%; eveneens de FDP met 9%.”

Bij de Emnidpeiling klinkt het echter: Union glijdt af onder de 30%, Groenen groeien.
“De Union is volgens de Emnidpeiling naar de gunst van de kiezer onder de 30% gezakt naar 29%, nog steeds met een grote voorsprong op alle andere partijen. De Groenen stijgen met 1% naar 19%, goed voor de tweede plaats. De SPD krijgt een % meer en komt op 16%, de FDP +1% naar 9%. De Linke ongewijzigd op 9%, maar de AfD stijgt naar 14%.”

De AfD laat dus bij twee verschillende peilingsinstanties resp. 11% en 14% optekenen – m.a.w. een niet normaal 3% verschil. Een wensdroom van?
Onrustwekkend en angstaanjagend is wel het constante hoge percentage van de Groenen.

3 gedachten over “Het is maar een peiling

  1. “Onrustwekkend en angstaanjagend is wel het constante hoge percentage van de Groenen.”
    Juist redactie en dat ‘onrustwekkend’ geldt niet alleen voor Duitsland.
    Deze z.g. groenen worden in ‘onze’ kringen nog steeds fameus onderschat!

  2. De reactie in Duitsland ten overstaan van de Afd is dezelfde als deze ten overstaan het VB in Vlaanderen nl desinformatie ten volle.

Reacties zijn gesloten.