Het gaat blijkbaar niet goed…

We publiceren quasi niets over de winst & verlies-toestand op de militaire balans in Oekraïne. Omdat er sowieso langs alle kanten gelogen wordt. Terwijl satellieten en drones in de huidige tijden zelfs een vlieg op een vizier zouden kunnen laten zien krijgen wij informatie à la tête du client. Pure volksverlakkerij vanuit een éénzijdig standpunt. Ook strategische kaarten met zgz. recente ontwikkelingen zijn niet te vertrouwen. Journalisten schrijven wat hun opdrachtgever hen opdraagt. Filmploegen filmen wat goedgelovige kijkers moeten slikken. En er wordt behoorlijk wat geknipt, gecopieerd uit vroegere gebeurtenissen en geplakt.

Wat wel geloofwaardig is, is het feit dat de oorlog niet loopt zoals gewenst. Noch door het westen, noch door Rusland. En dat niets is wat het lijkt. Behalve dat het ons enorm veel geld kost en dat dit blijkbaar een straatje zonder einde lijkt te zijn. Vooral omdat de nationale staten hun eieren in de EU-korf gelegd hebben. De zangvogeltjes werden verdreven door de koekoeksjongen. En die EU is een trotse VSA-vazal met aan het hoofd als “commander in chief” een verwarde, knuffelende president, die regelmatig aan het handje moet genomen worden – letterlijk en figuurlijk.

Vandaag maken wij een uitzondering op onze zwijgzaamheid. Beelden die door Sky News (Australia) verspreid werden over buitenlandse vrijwilligers bij de Oekraïense strijdkrachten. En die zijn – mild uitgedrukt – behoorlijk ontgoocheld en willen Oekraïne verlaten…

Schakel ondertiteling en vertaling in via icoontjes onderaan

Eén gedachte over “Het gaat blijkbaar niet goed…

  1. Begrijp uw frustratie maar moet ook deze zogenaamde neutrale bron niet met een korrel zout genomen worden. We zullen nooit weten of misschien wel in een later stadium wat er gebeurt. De gevolgtrekkingen zijn wel reeel, die oorlog kost veel mensenlevens, veel geld en veel ongeloof. Het menselijk falen is enorm en men zegt wel we moeten leren uit het verleden maar dat is nu niet meer waar. Is de mens dan vergeten wat men zei na de eerste wereldoorlog,”nooit meer oorlog, maar vrede”; Een spijtig falen van de ganse wereldbevolking.

Reacties zijn gesloten.