Het Donbass-kruitvat

De twee zelfverklaarde onafhankelijke republieken Donetsk en Lugansk werden door de Doema als dusdanig erkend. Voorlopig heeft Poetin nog niet ondertekend. De EU “veroordeelde de erkenning”.

Melding van raketten en mortieren. Beschuldigingen van provocatie gaan over en weer. Bij het Donetsk nieuwsagentschap kan u er meer over vernemen.

De eerste 80 autobussen voor de evacuatie van de burgerbevolking in de Donbass kwamen aan in de Rostov regio. Daar werd de noodtoestand afgekondigd.

Intussen huilen de sirenes van de ramp- en burgerbescherming in de Donbass. . Bij de banken staan lange rijen klanten te wachten om geld af te halen. Men vermoedt dat de Oekraïense aanval op de Donbass niet veel langer zal uitblijven. De algemene mobilisatie werd verkondigd.

Alarmsignaal. Verlaten straten.

Weeskinderen uit tehuizen worden als eerste geëvacueerd. Nadien volgen de meest kwetsbaren, zoals ouderen, zieken, gehandicapten.

Kilometerslange wachtrijen personenauto’s richting Rusland.

Of nemen de trein naar Rusland:

Een autobom explodeert net voor het regeringsgebouw van de “onafhankelijke republiek” Donetzk. Naar verluidt was behoorde de auto tot Dennis Sinenkov, hoofd van een militantengroep der onafhankelijke republiek Donetsk. Hij werd niet gewond.

Een aantal explosies bij de gaspijplijn in verschillende districten van Lugansk. Het vuur werd gedoofd. De gasdoorvoer kwam niet in gevaar. Een waterpompstation was een ander doelwit.

In München begon de zgn. “veiligheidsconferentie”. Zonder Poetin. Maar dat wist u al.

Poetins glazen bol | Golfbrekers

1 gedachte op “Het Donbass-kruitvat

 1. Als vervolg op mijn vorige reacties :
  https://www.golfbrekers.be/poetins-glazen-bol/#comment-45358
  https://www.golfbrekers.be/heeft-shoigu-vergeten-zijn-wekker-te-zetten/comment-page-1/#comment-45361
  en verwijzend naar de laatste paragraaf in de 2 de brug, heeft het dus niet lang geduurd alvorens er een vervolg kwam.
  De erkenning van de onafhankelijkheid van Luhansk en Donetsk door de Duma lokte dan ook direct deze reacties uit :
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/russia-duma-votes-to-recognize-luhansk-and-donetsk-as-independent-states
  Dit werd dan al gevolgd door de eerste “vijandelijkheden “ :
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/ukraine-explodes-into-battle-both-sides-engaging
  In de bruggen zijn er video’s en twitter berichten met meer uitleg.
  Zoals ook al vermeld door der redactie was de EUSSR er als zeer snel bij om deze erkenning te veroordelen :
  https://www.aa.com.tr/en/europe/eu-strongly-condemns-russian-recognition-of-ukraine-s-donetsk-luhansk-regions/2503472
  Met de erkenning van de “narcomafia” staat Kosovo waren er minder problemen.
  Trouwens is de EUSSR hier bezig met de territoriale integriteit van Oekraïne, dan wel met deze van G.B. – Frankrijk – Spanje – Italië – Polen en België. De afsplitsing van Luhansk en Donetsk kan immers de doos van Pandora openen, met een verwijzing naar de grenzen van 1938 en zelfs van voor 1914.
  Wie heeft er belang bij deze escalatie van geweld ?? Zoals reeds vermeld zijn er de “banksters” (zie 2 bruggen in de intro). Daarnaast is er ook nog de duivel in Tel Aviv die absoluut Iran wil aanvallen.
  Israël verhoogde dan ook al de druk op Syrië, met nieuwe aanvallen, ditmaal niet meer vanuit de lucht maar met grond – grond raketten :
  https://southfront.org/israeli-missile-strike-target-military-positions-south-of-syrias-damascus/
  Ook dönmez Erdogan stak een tandje bij en dreigde met een oorlog tegen Griekenland :
  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/517536/Tuerkei-bedroht-Griechenland-baut-Invasionsflotte-vor-Rhodos-Kos-und-Samos-auf
  Intussen woedde er ook volop een psychologische oorlogsvoering :
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraine-and-donbass-rebels-accuse-each-other-violating-ceasefire-kremlin-denies-troop
  met citaat :
  “Summary:
  Reports overnight from both sides (Ukraine, Rebels) that shelling has begun, claiming ceasefire broken
  US envoy says evidence on the ground is that Russia is moving toward an “imminent invasion,” says “this is a crucial moment.”
  Russia expels US Deputy Ambassador Bartle Gorman
  Russia says no invasion of Ukraine in plans
  Russia issues statement demanding all US troops leave Central and Eastern Europe
  Biden says probability of invasion is “very high”, says Russia “involved in false flag moves”
  Russian foreign minister Sergey Lavrov accused the West on Thursday of “information terrorism.” (=einde citaat).
  Intussen is dit al overgegaan in een cyber war met “jamming “ :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/europese-radars-die-kernwapens-moeten-detecteren-worden-gestoord/
  Rusland heeft het intussen over een genocide in de Donbass :
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/fighting-in-ukraine-worst-in-years
  met citaat :
  “Putin signs Decree calling-up military Reservists in Russia.” (=einde citaat)
  Afgezien van de motieven die aanbod komen in de voormelde bruggen, speelt het nakende nucleaire akkoord tussen de USA en Iran een belangrijke maar meer verdoken rol. De USA willen dit akkoord om alzo de energieprijzen te drukken, die in de USA mee verantwoordelijk zijn voor de oplopende inflatie. En met zoiets gaat men niet naar de tussentijdse verkiezingen einde dit jaar, ook al worden die verkiezingen vervalst.
  Enkele bronnen :
  https://theintercept.com/2022/02/15/saudi-arabia-gas-price-oil/
  met citaten :
  “ “Saudi Arabia Rejects Biden Plea to Increase Oil Production as Midterms Loom ““High gas prices will almost certainly be blamed on the party in power, so it really seems like the Saudis are using the oil weapon against Democrats here.” ………..A major benefit of the JCPOA [Iran nuclear deal] is that it can help reduce American dependence on and vulnerability against Saudi Arabia and the UAE,” Parsi said. “Saudi Arabia will have less ability to hurt the U.S. with its oil weapon if Iranian oil is back in the markets.” (“=einde citaten).
  https://www.zerohedge.com/commodities/oil-tumbles-after-iran-nuclear-negotiator-says-we-are-closer-ever-agreement
  met citaat :
  “Many have speculated that the Biden administration, which has seen its approval rating plummet as a result of surging inflation and near-record high gas prices, will ram through any deal with Iran in hopes of unlocking the country’s oil output and depressing oil prices… “ (=einde citaat).
  Dit valt natuurlijk niet in goede aarde bij de duivel en de diverse handlangers in de USA :
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/senate-republicans-vow-block-iran-deal
  met citaat :
  “A group of 33 Senate Republicans are warning that they will try to block a revival of the Iran nuclear deal if President Biden doesn’t present the terms for the agreement to Congress for review and approval. “ (=einde citaat).
  Dit zegt dan ook al veel over de belangen die hier worden gediend, en vooral verraden. Ik verwijs hier naar de commentaren in deze brug, die niet voor publicatie vatbaar zijn bij Golfbrekers.
  Intussen blijft de goudprijs stijgen :
  https://www.goudstandaard.com/koersgrafiek
  Dit is de kanarie vogel in de steenkoolmijn.
  Zoals reeds vermeld werd in de vorige reacties, gaat het hier om een zeer complexe zaak, met verschillende partijen, en tal van verborgen agenda’s.
  Een blik op het verleden kan helpen het één en ander te begrijpen :
  Een goede aanzet is er in de volgende bron :
  https://biblicisminstitute.wordpress.com/2015/03/17/the-truth-about-the-conflict-with-russia/
  met een kort citaat :
  “The current conflict between the US and Russia is due to one simple reason: the Ashkenazim. They have many scores to settle with Russia.” (=einde citaat).
  Ik verwijs naar de volledige tekst in de brug voor een goed begrip.
  Wat in deze analyse echter niet vermeld is, is de oorlog die gevoerd wordt tegen de “blanke goyim” in de EUSSR – Noord Amerika – Australië – Nieuw Zeeland en ook in Zuid Afrika, via het Coudenhove Kalergi plan – Agenda 21 -30 en het Covid 19(84) complot. De “goyim” die hierbij dan de keuze heeft tussen de dood of de techno slavernij. Voor de rest geeft de tekst in de laatste brug een degelijke analyse van wat achter het Oekraïne conflict schuil gaat.
  Momenteel is het dus nog wachten…op het verdere verloop van het “conflict”. De vooruitzichten zijn er echter verre van schitterend.
  Als het conflict in Oekraïne verder escaleert, dan volgt er quasi zeker een Israëlische aanval op Iran, met dan dramatische gevolgen voor de energiebevoorrading van de EUSSR, die dan 2 fronten wordt aangevallen. En herhaling van de oliecrisis van 1973, met dramatischer gevolgen, zeker in het domein van de “(hyper)inflatie”, en imploderende banken . Is dit dan de fase waarop de 2 Olifanten in de kamer zitten te wachten voor de Great Reset zoals al aangekondigd werd door Schwab : “you’ll own nothing and be happy’. (=einde citaat). Het is eerste is juist, het 2de niet, tenzij dat dit gelukkig zijn zal gebeuren onder invloed van drugs.
  Ondertussen zitten we hier in België en ook Vlaanderen opgescheept met regeringen die meewerken aan de ondergang. In geen enkel domein worden er voorbereidingen getroffen en waarschuwingen gegeven naar de bevolking toe. Integendeel, via de Covid 19(84) terreur, wordt er ijverig verder gesaboteerd. Dit zijn daden van ”hoogverraad’.
  Na WO II zijn er veel meer, voor veel minder, tegen de muur gezet.

Reacties zijn gesloten.