Het belang van het kind of van de islam?

MarnixlogoDe lesbische pleegouders van de Turkse Yunus (9) zijn met hun pleegzoon ondergedoken, meldt Bureau Jeugdzorg Haaglanden. De reden is de grote ophef in Turkije over islamitische pleegkinderen die in West-Europa bij homokoppels of christelijke gezinnen worden ondergebracht.

Er is in bepaalde Turkse kringen zoveel woede, dat deskundigen van jeugdzorg, politie en de gemeente vrezen dat het gezin voorlopig niet veilig is in de eigen woning in Den Haag.

Volgende week bezoekt de Turkse premier Erdogan Nederland. Verwacht wordt dat hij de situatie van Turkse pleegkinderen in Nederland ter sprake zal brengen. In sommige Turkse media wordt zelfs gespeculeerd dat hij van plan is Yunus en zijn pleegouders thuis op te zoeken. Een commissie uit het Turkse parlement werkt aan een onderzoek naar de situatie van Turkse pleegkinderen die worden opgevoed door christenen of homoseksuelen. Dat zou leiden tot ‘vervreemding’ van hun culturele achtergrond.

Bureau Jeugdzorg Haaglanden zegt het zeer zorgelijk te vinden dat de discussie over pleeggezinnen en religie wordt gevoerd over het hoofd van één jongetje. ‘Yunus kan door al deze ophef nu niet naar school’, aldus een woordvoerster.

Volgens Bureau Jeugdzorg leveren de pleegmoeders fantastisch werk. ‘Ze verdiepen zich in de etnische achtergrond, zijn naar Turkije geweest en zitten op Turkse les. Maar door deze hetze worden zij voortdurend aangesproken, op school, op straat en bij de bakker.’

Biologische moeder

De zaak is in de Turkse media gebracht door de biologische moeder van Yunus, die al jaren strijd voert om haar zoontje thuis te mogen opvoeden. Voor de camera van de NOS meldde ze overstuur: ‘Ik ben verdrietig omdat mijn kind bij die familie zit, met een totaal andere cultuur die niet strookt met onze normen en waarden. Hoe zou jij je voelen als jouw kind bij een lesbienne zou wonen?’

Yunus werd als baby bij de lesbische pleegouders geplaatst. Toen zijn twee oudere broers in 2008 daar ook ondergebracht zouden worden, brachten de biologische ouders de jongens (toen 7 en 11 jaar) naar familie in Turkije. De ouders hebben destijds nog even vastgezeten wegens ontvoering. Die geschiedenis speelde een rol bij de afweging om Yunus en zijn pleegmoeders nu onder te brengen op een ander adres, zegt Bureau Jeugdzorg.

Vicepremier Lodewijk Asscher heeft fel gereageerd op de zaak. Hij zei onder andere: “het is aanmatigend en ongepast voor een buitenlandse mogendheid om op grond van de geaardheid te beweren dat ouders een kind niet goed kunnen opvangen.”

Opmerking van Marnix

Men gaat volkomen voorbij aan de reden van de plaatsing bij pleegouders.  Het kind werd toen hij 5 maanden oud was weggehaald bij de biologische ouders omdat er aanwijzingen waren van mishandeling.

Weer een bewijs hoe tegenovergesteld beiden culturen zijn.

Als de “rede” het niet kan halen, gaat men over tot “geweld”! Dit is “waanzin” tot op het hoogste niveau, meneer Erdogan!

Bron: diverse NL media, o.a.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3409765/2013/03/15/Lesbische-pleegouders-Turks-kind-9-duiken-onder.dhtml

1 gedachte op “Het belang van het kind of van de islam?

  1. De multikul wordt al langer hoe plezanter . Hoeveel Turken en Islam gelijkgestemden krijgen een Nederlands leefloon , zomaar , zonder een wederprestatie . Dat schijnt geen probleem te vormen voor hunne cultuur , daar laat Allah een goedkeurend gemompel horen . Het is wel een beetje tegenstrijdig , die kletskoeken laten zich onderhouden en bedienen door ongelovige honden, volgens mij mag dat niet , ze mogen zelfs geen ongelovige vrienden hebben !

Reacties zijn gesloten.