Morgen scheert men gratis

De crisis in Europa gaat voorbij in 2014. Dat zegt de Europese Commissie in een uitgebreid rapport over de economische toekomst van de eurozone.

De oorzaak is de goede aanpak van de crisis door landen buiten de eurozone. “Landen van buiten de Europese Unie zijn uit de crisis geraakt. Daardoor zullen die mensen meer consumeren en dus ook meer importeren vanuit Europa. Dat creëert jobs bij de Europese en dus ook de Belgische bedrijven”, zegt Peter De Keyzer, hoofdeconoom van de bank BNP Paribas Fortis.

Volgens het rapport van de Europese Commissie begint de heropleving al in 2013. De reden voor het optimisme is gebaseerd op harde cijfers: de economische groei in de Verenigde Staten stijgt volgens de commissie van 1,9% in 2013 naar 2,6% in 2014, de Japanse groei springt van 1% naar 1,6%, China klimt nog een beetje van 8% naar 8,1% en Brazilië danst vrolijk van 3,5% naar 4%.

“In 2014 zullen de Europese consumenten hierdoor zelf ook meer beginnen te consumeren. De werkloosheid die het gevolg is van de crisis, zal daardoor in 2014 structureel beginnen te dalen”, zegt Samantha Butterworth, woordvoerster Economische Zaken van de Europese Commissie.

CWil

http://www.vandaag.be/binnenland/120091_economische-crisis-is-in-2014-gedaan.html

2 gedachten over “Morgen scheert men gratis

  1. Veel beloven en weinig geven , doen de zotten in vreugde leven,
    Der moet iets bijeen zitten in dat EU gesticht he!

Reacties zijn gesloten.