Handen af van Zwarte Piet

Zwarte Piet moet blijven

Aan de Heer Wim Vanseveren

Directeur DeBuren en initiatiefnemer Pietenpact

Betreft: De afschaffing van ‘Zwarte’ Piet met het Pietenpact

Geachte Heer Vanseveren,

De Pietenhetze die al jaar na jaar de gemoederen beroert in Nederland is ons tot nu toe in Vlaanderen, op een aantal opflakkeringen na, grotendeels bespaard gebleven. Gelukkig maar, want het was pijnlijk om aan te zien hoe een traditie die al jaar en dag kinderen gelukkig maakt, werd vergald door een aantal beroepsverontwaardigden.

Het is dan ook bijzonder jammer dat men deze kunstmatige discussie nu ook in Vlaanderen introduceert mits het zogenaamde ‘Pietenpact’. Men noemt dit initiatief een oplossing, maar voor er een oplossing kan zijn, moet er natuurlijk eerst sprake zijn van een probleem. En dat is er nooit geweest. Met Zwarte Piet is niets mis.

Zwarte Piet is immers geen symbool van de slavernij, en is dat ook nooit geweest. Uit niets blijkt dat deze traditie dan ook maar iets te maken zou hebben met een superioriteitsgevoel ten opzichte van de gekleurde medemens. Wie dat durft beweren, is van kwade wil.

Daarom wil ik u met aandrang vragen om af te zien van dit Pietenpact. Niet alleen raakt men op deze manier alweer aan een van onze tradities, men creëert ook een probleem waar er geen is. Vlamingen brengen respect op voor iedereen, maar verwachten dan ook respect terug voor hun eigen tradities.

Over deze tradities wensen wij niet te onderhandelen. Handen af van Zwarte Piet!

Met beleefde groet,

Afbeeldingsresultaat voor zwarte piet cartoon humorWie een hart heeft voor Sinterklaas en Zwarte Piet, kan en mag het referendum ondertekenen via het racistische http://zwartepietmoetblijven.be/.  De gegevens worden overgemaakt aan de Gutmenschenorganisaties, het Minderhedenforum, de VN, de EU-commissie, het Witte Huis en de partij der Amerikaanse Democraten en – vanzelfsprekend – aan de Black-Power Movement. Uw naam wordt vereeuwigd via Wikileaks en Kif-Kif.

6 gedachten over “Handen af van Zwarte Piet

 1. DE Europese raad moet dringend vergaderen om het probleem zwarte Piet een oplossing te bieden . Het is zowat het meest dringende punt dat moet worden aangepakt , niet IS of de Krim , de sancties tegen Rusland , De problemen met Brexit , de invasie van profiteurs en avonturiers , de gevolgen van de US verkiezingen ….maar “zwarte Piet” de knecht van Sinterklaas ,die we al kennen van onze prille jeugdjaren. Dat is pas belangrijk !!

 2. eigenlijk gemakkelijk op te lossen dat trauma van de bleiters van het Pietenpact:

  – Gutmenschenondernemers als Colruyt en Dreamland en nog vele anderen (op Facebook is er al een aardige lijst van nuttige poco-idioten te vinden) hebben de hallucinaties van de vanseveraars van het pietenpact onderschreven. Zij hebben beslist hoe hun klanten moeten denken. Punt.

  – De simpelen van geest burgers die niet akkoord gaan met die betweters kunnen massaal beslissen om gedurende twee maanden niet meer bij die volks-/folkloreverraders binnen te stappen. Dat die dan enorme hoeveelheden foie-gras en kalkoen zelf gaan mogen opeten en in de januarisolden met verlies zullen verkopen zal de burger worst wezen. De andere wakkere progressieve ondernemers zullen zelf met hun plastieken sinterklaasspeelgoed enz… mogen spelen. Dat zal de burger ook worst wezen,

  immers bij een enorm aantal handelszaken is Zwarte Piet nog steeds welkom.

 3. De zwarte comédienne, Lies Lefever, heeft brandhout gemaakt van het Pietenpact. Stuurde het door aan de redactie, nu nog wachten op publicatie.

  Vraag: hoe doen jullie dat trouwens rechtstreeks een video of artikel plaatsen als reactie???

  • Gewoon het bruggetje in de balk copiëren en plakken. Voor zover het toegestaan wordt door de bron of door de software van het programma mogelijk gemaakt wordt. Als het dezelfde software gebruikt als Golfbrekers (WordPress) is het geen enkel probleem.

   Hierbij de reactie van de door Anna genoemde Lies Lefever:

   OPINIE Comédienne Lies Lefever heeft brandhout gemaakt van het pietenpact. Op haar blog schreef ze een vlammend betoog tegen het pietenpact. De blogpost werd meteen veel gedeeld op sociale media. Hieronder hebben we haar integrale tekst overgenomen.
   De integrale tekst:
   Vroeger was Sinterklaas iets waar volwassen mensen héél geheimzinnig over deden. En als je een jaar of negen, tien was en je had hét ontdekt, deed je met plezier mee geheimzinnig voor al diegenen die kleiner waren en hét nog niet wisten.

   Later was Jan Decleir de Sint, omringd door een paar zwarte pieten en Bart Peeters was hun goeie vriend. Met veel plezier naar ‘Dag Sinterklaas’ gekeken altijd. Met veel plezier ook gezongen van ‘zwarte piet zo zwart als roet’ en later met veel plezier gegniffeld om zwarte pieten die niet zwart genoeg waren. Of de baard van een Sint die net niet vast genoeg zat. Ik begon me pas zorgen te maken toen bleek dat Bart De Wever ook een vriend van Sinterklaas bleek te zijn!!

   Maar goed, alle gekheid op een stokje, waarover ik het dus eigenlijk even wil hebben is dat fameuze Pietenpact. Te gek om los te lopen! Wie precies op welk moment is beginnen toeteren over zwarte piet en racisme weet ik niet maar het speelt nu al enkele jaren, overgewaaid uit Nederland. En wij zijn vrolijk mee op die kar gesprongen.

   Zelf heb ik nooit, niet toen ik klein was en niet nu ik groot ben, een link gezien tussen zwarte piet en rassenhaat. Het is gewoon folklore. Cultureel erfgoed. We zijn iets te enthousiast bezig met politiek correct zijn. Is er ergens ter lande een comité van allemaal zwarten uit verschillende lagen van de bevolking die zich over de pietenkwestie hebben gebogen en collectief gezegd hebben: wij voelen ons al jaren ontzettend beledigd? Nee. Zover ik weet niet.

   Het is nu een hele hoop kunst-en vliegwerk met regenboogpieten en god wat weet ik nog allemaal. Ongelooflijk belachelijk gewoon! Ik hoor bijvoorbeeld ook vaak zeggen dat ‘de moslims’ hier alles willen veranderen, wat pertinent onwaar is. Nee, het zijn wij die ons in allerhande bochten wringen om zo min mogelijk mensen zogezegd te beledigen.

   Zullen we Sneeuwwitje & de zeven dwergen alvast ook op de censuurlijst zetten? Alle dwergen zouden immers beledigd kunnen zijn. En in deze tijd van nieuwe samengestelde gezinnen zullen we de sprookjes met boze stiefmoeders ook al maar gauw schrappen. Mag GAIA binnenkort ook kwaad zijn omdat de wolf steevast als slecht dier wordt afgeschilderd terwijl het in wezen toffe beesten zijn? Mag de kerstman nog op een slee, voortgetrokken door rendieren zitten of is dat onrespectvol tegenover het rendier in het algemeen? En carnaval, dat heidens feest, dat dat nog mag zeg, anno 2016, schandalig gewoon!

   De wereld gaat kapot aan te veel correctheid! Straks mag de wetenschap waarschijnlijk ook niet meer over ‘het zwarte gat’ spreken. Ik wens daar allemaal geen deelgenoot van te zijn. En bij deze wil ik dan ook graag mijn diensten aanbieden: alle mensen die nog een échte zwarte piet over de vloer willen, bel mij gerust. Pietenpact, mijn zwarte gat nondedju!

 4. Natuurlijk heb ik dat getekend en doorgestuurd naar alle E-mailvrienden; met volgend begeleidend tekstje:
  “Hello vrienden,
  Je hebt al gehoord over de hetze tegen Zwarte Piet door een bende azijnpissers en lijders aan een minderwaardigheidscomplex.
  Eindelijk een petitie tegen dat achterlijk gedoe. Ben je een normale mens met een gezond oordeel, teken dan a.u.b. deze petitie”.

 5. Initiatiefnemer van het beruchte Pietenpact wil na 6 december verder praten met een ‘representatieve’ groep mensen… Benieuwd wie deel gaat uitmaken van die ‘representatieve’ groep. Alsof een overgrote meerderheid van Nederlanders en Vlamingen niet ‘representatief’ genoeg is. Er kan maar over een zinnig onderwerp gepraat worden: de ontslagvoorwaarden voor deze mijnheer van ‘deBuren’.

Reacties zijn gesloten.