Hand in hand gaan ze door het Grüne land

In het Duits noemt men het begrip vriendjespolitiek “Vetternwirtschaft”. Vetter = neven, kozijns. Wirtschaft = economie.

Dat de Grünen met een communiezieltje aan politiek doen, dat ze propere handen hebben is een groot verzinsel. Integendeel. Tijdens de lessen boekhouding leerden we jaren geleden: “Hoe linker, hoe flinker. Hoe rechter, hoe slechter.” Dat ging over balans lezen en verlies-winst rekeningen. In de hedendaagse politiek is het krek hetzelfde. Balans lezen en winst vergaren kunnen ze als de besten. Ook en vooral in het economieministerie van Robert Habeck, de man die samen met zijn entourage bedrijven uit Duitsland wegjaagt.

Bij 01’04” op de tijdlijn ziet u een “stamboom” van Habecks ministerie. Staatssecretaris Patrick Graichen bracht zijn broer en zus mee. Die zus mocht haar echtgenoot ook een postje bezorgen. Kortom: twee staatssecretarissen brengen hun halve trouwboek en trouwgetuige mee.

Habeck geeft toe dat eventueel, misschien, die indruk kan ontstaan, maar hij vond en vindt dat Patrick Graichen dé juiste man op de juiste plaats was en is. En verder zal heel de benoemingspolitiek nog eens onder de loep genomen worden. Iets zegt ons dat genoemde personen gewoon een ander postje zullen krijgen… ergens, minder opvallend…

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/innenpolitik/id_100168002/vorwurf-der-vetternwirtschaft-robert-habeck-da-ist-ein-fehler-passiert-.html