HAARP, de doos van Pandora?

Gerelateerde afbeeldingEr doen nogal wat samenzweringstheorieën de ronde over HAARP.

Zo zou het ‘onderzoekscentrum’ niet alleen het weder kunnen beïnvloeden, maar ook aardbevingen en overstromingen veroorzaken en zelfs ons denken in de gewenste richting kunnen leiden.

Afbeeldingsresultaat voor haarpOfficieel is HAARP een onderzoeksstation in Alaska opgericht door de Amerikaanse marine en de luchtmacht in samenwerking met de Universiteit van Alaska in Fairbanks om de ionosfeer te bestuderen.  Een prototype van een ‘ander’ soort wapen dat eventueel  ingezet kan worden om vijandige of concurrerende landen uit te schakelen.

De aarde is verpakt in een magnetisch veld.  De ionosfeer, een elektromagnetische geleider 100 km boven de aarde-oppervlakte, bestaat uit een laag elektrisch geladen deeltjes dat als een beschermingsschild tegen zonnewinden moet dienen.  Natuurlijke golven zouden naar verluidt de talrijke bliksemstormen veroorzaken.  Deze golven worden de ‘Schumann Resonance’ genoemd, golven met een lage frequentie ‘ELF’ die van nature uit aanwezig zijn in de elektromagnetische holte, de ruimte tussen de grond en de ionosfeer.  Deze ‘aarde hersengolven’ zijn identiek aan het spectrum van onze hersengolven.

De ionosfeer wordt gemanipuleerd door wetenschappers in dienst van de Amerikaanse overheid door middel van HAARP (High-Frequency Active Auroral Research Program) dat bepaalde delen van de ionosfeer kan verhitten opdat het vermogen neergeslagen wordt op aarde.  Men stelt dat ‘ELF’ golven door HAARP naar bepaalde gebieden op aarde gestuurd worden om het weer te beïnvloeden.  Waarbij het vermoeden rees dat de gemoeds-gesteldheid en/of geestelijke / fysische gezondheid van miljoenen mensen hiermee bepaald kan worden.  Men kan zich afvragen of de zgn. ‘opwarming van de aarde’, de regenval, de orkanenintensiteit ook door dit ‘onderzoek’ veroorzaakt wordt.

Wie er meer wil over weten, kunnen wij Wanttoknow aanraden.  U vindt er buiten technische uitleg ook verhelderende video’s.  Het spijt ons, maar dit vertalen is onbegonnen werk.

Wat gebeurt er boven onze hoofden?  Wie trekt aan welke touwtjes?  Is onze bezorgdheid gerechtvaardigd of – God beware – valt dit ook onder de categorie ‘vals nieuws’?

Eén gedachte over “HAARP, de doos van Pandora?

  1. “”en zelfs ons denken in de gewenste richting kunnen leiden””
    straffe kost Als ze eens experimenteren met baardapen hun denken te beinvloeden in meer beschaafde vormen

Reacties zijn gesloten.