Gutmenschendom

caritasWe zijn benieuwd naar vannacht.  Of het rustig blijft in Keulen, nu ze daar ‘de publieke ruimte’ opgedeeld hebben in een mannen- en vrouwenafdeling.  Met transgenders,  holebi’s, dragqueens, geslachtslozen en alle andere -varianten die nog niet gedefinieerd werden, wordt geen rekening gehouden. Armlengte afstand?

In elk geval kunnen Merkellanders die over een abonnement van het openbaar vervoer beschikken, waarbij een tweede meereizende persoon gratis op het resp. vervoermiddel mag stappen – hetzij na de werkuren,  in het weekeinde, of op zon- en feestdagen – hun Gutmenschlichkeit tonen door een ‘vluchteling’ de kans te bieden samen bv. in Keulen Nieuwjaar te vieren.

Flüchtlinge mitnehmen ButtonJe stelt je strategisch op aan een trein-, tram- of bushalte, je kenteken (button) goed zichtbaar en je wacht tot je aangesproken wordt door een geïnteresseerde.  Voorlopig loopt de actie alleen in Duisburg, Essen, Bochum, Gelsenkirchen en Keulen.   Je mag ook een ‘niet-vluchteling’ meenemen, maar dat is eigenlijk niet het doel van de actie.

https://fluechtlinge-mitnehmen.de/

 

 

1 gedachte op “Gutmenschendom

Reacties zijn gesloten.